Η ιστορική κρεπερί των Εξαρχείων μεταφέρεται σε νέο χώρο

Το Au Grand Zinc είναι ένα ιστορικό creperié των Εξαρχείων το οποίο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας μεταφέρεται σε νέα διεύθυνση.

Ζητούμενο των ιδιοκτητών ήταν το νέο περιβάλλον να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παλιό ύφος του παριζιάνικου bistrot διατηρώντας παράλληλα μνήμες από την προηγούμενη μορφή του.

- Διαφήμιση -

Ο σχεδιασμός του Au Grand Zinc, βασίστηκε πάνω στα στοιχεία που συνθέτουν ένα κλασσικό bistrot και αυτή ήταν η πρόκληση του έργου καθότι το κτήριο στο οποίο μεταφέρθηκε είναι αμιγώς μοντερνιστικό, με εμφανές το δομικό του σύστημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στις όψεις του.

Το ξύλινο μπαρ, συμπληρώνεται με μπρούτζινες λεπτομέρειες στο υποπόδιο και την ποτηριέρα ενώ η βιτρίνα του μπαρ, από ξύλο οξιάς, με το μαρμάρινο φόντο και τις μπρούτζινες απλίκες συνθέτουν ένα ζεστό περιβάλλον για τους θαμώνες, στο οποίο μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό πριν μεταφερθούν σε ένα από τα μαρμάρινα τραπέζια με τις μαντεμένιες βάσεις για να συνεχίσουν το γεύμα τους.

Τα έντονα θερμά χρώματα του εσωτερικού διαφοροποιούν το χώρο της σάλας από το χώρο του μπαρ. Στις εξωτερικές όψεις του καταστήματος προστίθενται ξύλινοι ταμπλάδες, οι οποίοι τελειώνουν σε μαρμάρινα περβάζια ενώ τα, καθ’ όλο το μήκος της όψης, συρόμενα προς τα πάνω ανοίγματα (γκιλοτίνες) του καταστήματος ενοποιούν το εσωτερικό του καταστήματος με τον εξωτερικό χώρο ο οποίος έχει επιπλωθεί με πολυθρόνες από μπαμπού και μαρμάρινες πλάκες τραπεζιών.

- Διαφήμιση -

Οι εξωτερικές όψεις έχουν επενδυθεί από επισμαλτωμένα πλακίδια τοποθετημένα σε μοτίβα που να παραπέμπουν στα κλασικά bistrot. Ο φωτισμός του καταστήματος έχει σχεδιαστεί κυρίως με τη χρήση απλικών, οι οποίες δημιουργούν ένα διάχυτο αλλά ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ τα ψυχρά χρώματα της εξωτερικής όψης έρχονται σε αντίθεση με το έντονα θερμό εσωτερικό φόντο.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα