Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Συλλογή Αναλογίες: η δημιουργός Ναυσικά Τζάνου στην πρώτη της ατομική έκθεση

Η έκθεση, πρώτη επαφή της Ναυσικάς, ως εικαστικού, με το κοινό, αφορά σε έργα giclée – υψηλής ποιότητας ψηφιακών μεταξοτυπιών – που δημιούργησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών.

Αφορμή για την ενασχόληση της Ναυσικάς με την εικαστική δημιουργία στάθηκε η επιθυμία να συνοδέψει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του 2006, προς φίλους και συνεργάτες της, με μια ζωγραφιά.

- Διαφήμιση -

Σύντομα, η ενασχόληση αυτή εξελίχθηκε σε χειμαρρώδη δημιουργικότητα, στην οποία βρίσκει ελευθερία έκφρασης, χωρίς τους περιορισμούς που θέτουν στο πεδίο της αρχιτεκτονικής οι πρακτικές απαιτήσεις για λειτουργικότητα.

Πηγή έμπνευσής της έχουν αποτελέσει μορφές της μυθολογίας (Κύκλωψ, Ιανός, Κένταυρος, Νηρηίς) και της φύσης (Ήλιος, Σελήνη,Terra, Ανθός, Όρνιθες) και έναυσμά της η επεξεργασία προσωπικών βιωμάτων (Άδης, Μέδουσα, Μελαγχολία). Στα έργα της διαφαίνεται και η επιθυμία οικειοποίησης συμβολικών – παγκοσμίως – μορφών (Οφθαλμός, Τυτώ, Κήρυξ, Όρνις).

Το Tales in Tilesexperience store είναι ένας καινούριος χώρος δημιουργίας και εμπειριών που φιλοδοξεί να συνδυάσει τη δημιουργία (με εργαστήρια πηλού και κεραμικής), την τέχνη (εκθέτοντας έργα καλλιτεχνών) και τη διάθεση προϊόντων Ελλήνων κυρίως δημιουργών  (επιλεγμένα με γνώμονα την πρωτοτυπία, την αισθητική και την ηθική προς το περιβάλλον). Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη για την ανακαίνιση του χώρου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μόνο μέρες, έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ναυσικάς Τζάνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση

- Διαφήμιση -

οποιαδήποτε άλλη ώρα και μέρα, κατά τις ώρες λειτουργίας του

Tales in Tiles–experience store:

Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο 10:00 – 15:00,

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00.

Ο χώρος τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Παρακαλούνται οι φίλοι επισκέπτες να φορούν τις μάσκες τους κατά την επίσκεψή τους.

- Διαφήμιση -

Σας περιμένουμε!

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα