Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Πρόβλημα στην καμινάδα: Τι σημάδια πρέπει να προσέξετε

Ο χειμώνας είναι εδώ! Που σημαίνει ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε δίπλα στο τζάκι τα κρύα, σκοτεινά βράδια. Όμως ένα ατυχές πρόβλημα στην καμινάδα μπορεί να σας ανατρέψει τα σχέδια. Για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, συνιστάται να προγραμματίζετε τακτικό έλεγχο και συντήρηση στέγης και καθαρισμό καμινάδας και τζακιού.

Παρακάτω είναι μερικά κοινά προβλήματα καμινάδας που πρέπει να προσέξετε.

- Διαφήμιση -

Έχετε κάποιο από αυτά τα 6 κοινά προβλήματα καμινάδας;

Οι καμινάδες είναι ένα από τα πιο παραγνωρισμένα και υποτιμημένα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού που απαιτεί τακτική συντήρηση. Μια καμινάδα μπορεί να είναι μια όμορφη και εύχρηστη προσθήκη σε ένα σπίτι, αλλά φέρνει επίσης μια άλλη σειρά ευθυνών. Είτε έχετε ξυλόσομπα, τζάκι με ξύλα είτε τζάκι με αέριο, είναι απαραίτητος ο ετήσιος έλεγχος και ο καθαρισμός της καμινάδας.

Θα εξετάσουμε ορισμένα κοινά στοιχεία που μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα στην καμινάδα όπως κρεόζωτο, τούβλα, κονίαμα, καπάκια καπνοδόχου, καπνοδόχους, παρεμποδίσεις και σαπισμένα ξύλα

Κρεόζωτο

Είτε καίτε ξύλο, πέλλετ ή αέριο, ο καπνός ανεβαίνει στην καμινάδα και το κρεόζωτο θα συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κρεοζώτου, αλλά όλοι μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνη πυρκαγιά στην καμινάδα εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Χιλιάδες πυρκαγιές καμινάδας συμβαίνουν κάθε χρόνο επειδή η καμινάδα δεν καθαρίστηκε ποτέ.

Ραγισμένα / σπασμένα τούβλα

Απαιτούνται επισκευές πυρότουβλων. Οι παραμελημένες καμινάδες από τούβλα μπορεί να κλίνουν, να θρυμματιστούν και μερικές φορές να καταρρεύσουν. Τα τούβλα μπορεί να καταστραφούν με την πάροδο του χρόνου. Είναι φυσιολογικό να βρίσκουμε ραγισμένα και σπασμένα τούβλα σε μια καμινάδα, αλλά μπορεί να καταστραφούν τόσο πολύ με την πάροδο του χρόνου που πρέπει να αντικατασταθούν.

Κατεστραμμένο κονίαμα

- Διαφήμιση -

Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για μια καμινάδα. Είτε η καμινάδα σας είναι τούβλο είτε πέτρα, κονίαμα κρατώντας τα όλα μαζί και κρατά την υγρασία έξω. Δεν έχει σημασία αν το κονίαμα βρίσκεται στο στέμμα της καμινάδας ή ανάμεσα στις πέτρες ή το τούβλο – μπορεί να καταστραφεί. Το Tuckpointing είναι μια διαδικασία που θα εκτελέσει ένας επαγγελματίας καπνοδόχος. Στο tuckpointing, το κατεστραμμένο κονίαμα αφαιρείται και αντικαθίσταται με νέο κονίαμα.

Καπάκια καπνοδόχου και καλύμματα κακά/Λείπουν

Τα καπάκια καμινάδας και τα καλύμματα προστατεύουν το πάνω μέρος (το στέμμα) μιας καμινάδας από την υγρασία, τα ζώα και άλλα συντρίμμια. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο το καπάκι της καπνοδόχου να μην έχει τοποθετηθεί σωστά. Ένας τρόπος για να μάθετε σίγουρα είναι να ελέγξετε την καμινάδα σας. Ο επαγγελματίας σας θα ελέγξει την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα της καμινάδας σας και θα σας ενημερώσει εάν το καπάκι και το κάλυμμά σας είναι επαρκή, χρειάζεται επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση.

Ρωγμές στο μπουρί της καπνοδόχου

Είναι δύσκολο να επιθεωρήσετε το μπουρί της καπνοδόχου χωρίς τη βοήθεια κάμερας. Ένας ειδικός διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερες για να πραγματοποιήσει μια ενδελεχή επιθεώρηση για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κατά τόπους ρωγμές ή τρύπες, ακόμη και ζώα.

Αποφράξεις Καμινάδας

Μπλοκάρισμα/εμπόδια μπορεί να προκληθούν από διάφορα πράγματα που εμποδίζουν τον καπνό από τη φωτιά να ανεβαίνει και να βγαίνει από την καμινάδα όπως έχει σχεδιαστεί. Η απόφραξη της καμινάδας είναι επικίνδυνη και μπορεί να επιτρέψει τοξικές αναθυμιάσεις όπως το μονοξείδιο του άνθρακα στο υπόλοιπο σπίτι.

Εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο στην καμινάδα σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία καπνοδοχοκαθαριστή. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το πρόβλημα: φωλιά πουλιού, φύλλα, ανοδικό ρεύμα περιβάλλοντος, υπερβολική αιθάλη ή οτιδήποτε άλλο. Στη Service24, έχουμε τα εργαλεία και την εμπειρία για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι εμποδίζει την καμινάδα σας και να σας βοηθήσουμε να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Μάθε τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός Τζακιού στο Service-24.gr

- Διαφήμιση -

Μην παραμελείτε το τζάκι σας, αν δε το έχετε καθαρίσει, στο τέλος της περιόδου, τότε πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε πριν το ανάψετε οπότε είναι καιρός να προγραμματίσετε τον καθαρισμό του τζακιού σας.

Εξασφαλίστε την ασφαλή λειτουργία του τζακιού! Μην αφήνετε να δημιουργηθούν ανεπιθύμητα προβλήματα, οργανώστε τον καθαρισμό του τζακιού σας άμεσα!

Δες εδώ τι περιλαμβάνει αναλυτικά ο καθαρισμός τζακιού αλλά και τις αξιολογήσεις που έχουμε λάβει από προηγούμενους πελάτες.

Κλείσε Ραντεβού Για Καθαρισμό Τζακιού σε Λιγότερο από 1′

Τηλέφωνο: 30 2112345062

Πηγή: Service-24.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα