Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Στα σκαριά η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα και Καλλιθέα

Στα σκαριά για να εξυπηρετηθεί περαιτέρω το επιβατικό κοινό φαίνεται πως βάζουν το υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό την επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα και Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το news247.gr, που επικαλείται πηγές από την Αττικό Μετρό, οι δύο αυτές επεκτάσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο της εταιρείας, καθώς παρουσιάζουν μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου έχουν τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν. Όμως και οι δύο περιπτώσεις έχουν κάποιο “παρελθόν” και δεν βγαίνουν στην επιφάνεια ως δια μαγείας.

- Διαφήμιση -

Για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Γλυφάδα τα πράγματα είναι απλούστερα. Ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όπου διατυπώθηκε το αίτημα για την επέκταση της “κόκκινης γραμμής” προς το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

Ακολούθως δόθηκε η εντολή από τον υπουργό να ενταχθεί στον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ωρίμανσης. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της επέκτασης του Μετρό προς Γλυφάδα, είναι αν τελικά θα έχουμε δύο ή τρεις σταθμούς, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τη χάραξη που θα επιλεγεί.

Για την επέκταση προς Καλλιθέα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Εδώ στόχος είναι το Μετρό να φτάσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα από την έναρξη κατασκευής του συγκροτήματος που σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης για κατοίκους αλλά και επισκέπτες.

Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές διαδρομές που εξετάζονται. Η πρώτη είναι να γίνει ένα παρακλάδι από τη Γραμμή 1 και συγκεκριμένα από το σταθμό Πετράλωνα που θα εξυπηρετεί και τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Καλλιθέας και θα καταλήγει στο ΚΠΙΣΝ.

- Διαφήμιση -

Η δεύτερη είναι ένα παρακλάδι από τη γραμμή 2 είτε από το σταθμό Συγγρού/Φιξ είτε από το σταθμό Νέος Κόσμος που με χάραξη πάνω στη Λεωφόρο Συγγρού θα καταλήγει. Εδώ υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες που θα πρέπει να συνυπολογιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα