Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Τέλος η αλλαγή της ώρας

Μπορεί να είχε ακουσθεί πως η κατάργηση της αλλαγής ώρας θα ισχύσει από φέτος, όμως τελικά  η επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε  τη Δευτέρα 4 Μαρτίου να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας μετά το 2021.

Οι ευρωβουλευτές είπαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν και η οριστική αλλαγή να γίνει τον Μάρτιο του 2021.

- Διαφήμιση -

Αυτή η απόφαση θα πάει στην Ολομέλεια, αλλά θα οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -τα κράτη-μέλη, δηλαδή.

Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.

Τι θα ισχύσει φέτος

Την Κυριακή 31 Μαρτίου αλλάζει η ώρα κανονικά φέτος. Έτσι, η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00)

Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00)

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα