Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η απλή μέθοδος για να εξοικονομείς το 35% του μισθού κάθε μήνα

Και σε ποιον δεν έχει συμβεί να φτάνει το τέλος του μήνα και βλέπει τον μισθό του να έχει εξαφανιστεί πολύ νωρίτερα απ’ ό, τι περίμενε; Και πράγματι μπορεί τα χρήματα να μην επαρκούν πάντα αλλά ορισμένες φορές παίζει σημαντικό ρόλο η διαχείριση που κάνουμε.

Αυτό αναφέρει και μια πρωτότυπη ιαπωνική μέθοδος ονόματι kakeibo, σύμφωνα με το cnbc. Με αυτή τη μέθοδο μπορείς να εξοικονομείς κάθε μήνα το 35% του μισθού σου. Η συγκεκριμένη τακτική μετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής και υπόσχεται ότι βοηθά να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα ετησίως.  Ουσιαστικά το βασικό που πρέπει να κάνετε είναι στο τέλος του μήνα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταγράψετε όσα έχετε ξοδέψει μέσα στον μήνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε που έχουν πάει τα χρήματά σας και -κυρίως- τα άσκοπα έξοδο.

- Διαφήμιση -

Η έρευνα έχει αποδείξει ξανά και ξανά τα πολυάριθμα οφέλη της γραφής με το χέρι: Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε θετικές αλλαγές ενθαρρύνοντάς σας να αναγνωρίζετε τα αίτια πίσω από τις κακές σας συνήθειες που σας εμποδίζουν να κάνετε αποταμίευση.

Επίδομα 800 ευρώ: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που εντάσσονται στους δικαιούχους

Σύμφωνα με τη μέθοδο kakeibo, πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις προτού αγοράσετε αντικείμενα τα οποία το πιθανότερο δεν χρειάζεστε απαραίτητα. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

  • Μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό το αντικείμενο;
  • Θα το χρησιμοποιήσω πραγματικά;
  • Έχω χώρο γι’ αυτό;
  • Πώς το είδα πρώτη φορά; (Μήπως το είδα αφού περιπλανήθηκα σε ένα κατάστημα από την πλήξη;)
  • Ποια είναι η συναισθηματική μου κατάσταση γενικά σήμερα; (Μήπως επηρεάζει την αγορά που θέλω να κάνω;)
  • Πώς νιώθω αγοράζοντάς το; (Χαρούμενος; Ενθουσιασμένος; Αδιάφορος; Και πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το συναίσθημα;)

Στην πραγματικότητα με αυτή τη μέθοδο σκέφτεστε πάντα δύο φορές πριν κάνετε μια αγορά. Σας μαθαίνει επίσης να οργανώνεται καλύτερα τα 4 βασικά πεδία που πάνε τα χρήματά σας:

Επίδομα 534 ευρώ: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

  1. Έξοδα επιβίωσης
  2. Προαιρετικά έξοδα
  3. Πολιτισμός
  4. Έξτρα
- Διαφήμιση -

Όταν καταλάβετε πού χαλάτε περισσότερα άσκοπά λεφτά θα σταματήσετε να το κάνετε και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα το μήνα, ακόμη και το 35% του μισθού σας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα