Είναι γνωστό πως οι γάτες έχουν μια αδυναμία να… καταστρέφουν χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Και μπορεί να πιστεύουμε πως πρόκειται για ακόμα μία σκανταλιά της, όμως στη πραγματικότητα υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τη συμπεριφορά τους.

«Οι περισσότερες γάτες βρίσκουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πολύ συναρπαστικά», εξηγεί ο ερευνητής Mikel Delgado, μεταδιδακτορικός συνεργάτης της Κτηνιατρικής Σχολής του UC Davis, και συμπληρώνει: «πρώτα απ ‘όλα, με το να στολίζετε δέντρο, εισάγετε κάτι καινούριο και ευωδιαστό στην επικράτειά τους. Όταν οι γάτες βρίσκονται σε ένα ήδη γνωστό έδαφος, θέλουν να ερευνήσουν κάτι νέο! Το δέντρο έχει εξωτερικές μυρωδιές και επιφάνειες για να ξυστούν, οπότε υπάρχουν πολλά στοιχεία προς διερεύνηση».

Επίσης τα λαμπερά φώτα μετατρέπουν το δέντρο σε ένα γιγαντιαίο παιχνίδι για τις γάτες! «Τα στολίδια που κρεμάμε στο δέντρο, το μετατρέπουν σε ένα γιγαντιαίο παιχνίδι για τη γάτα», εξηγεί ο κ. Delgado.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν ογκώδη και πυκνά κλαδιά και οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν! «Πολλές γάτες σκαρφαλώνουν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ειδικά αν δεν υπάρχει στο σπίτι τους κάποιο άλλο δέντρο, κάποιο ράφι ή κάποια άλλη επιφάνεια για να σκαρφαλώσουν», προσθέτει ο κ. Delgado.

Το DailyAthens σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.