Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Χτενίζουν» τις φυλακές για τους ενόχους

Οι έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχουν και συνέχεια, με τις Αρχές να ψάχνουν ακόμη πιο έντονα στις φυλακές, για να βρουν τους ενόχους, τη στιγμή που έχουν επικεντρωθεί στο να «αλιεύσουν» πληροφορίες από τον Γεωργιανό ύποπτο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν πληροφορίες (ορισμένες προέρχονται από τις φυλακές Κορυδαλλού), σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» για εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση Αλβανών ποινικών που πληροφορήθηκαν τη συγκεκριμένη συναλλαγή και στόχευσαν την κατοικία όπου διέμενε η άτυχη 20χρονη, ο 32χρονος σύζυγός της και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους.

- Διαφήμιση -

πιπλέον, έχοντας ως δεδομένο ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας – όπως το ζευγάρι- τείνουν να προτιμούν για τις διατραπεζικές συναλλαγές τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πιστωτικές κάρτες, εξετάζουν μεθοδικά ποιοι συμμετείχαν σε αυτόν τον κύκλο συναλλαγών όπου η καταβολή των χρημάτων θα γινόταν σε ρευστό. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι εάν είχε γίνει ανάληψη χρηματικού ποσού από πιστωτικό ίδρυμα αλλά και εάν υπήρξαν παρακολουθήσεις του συζύγου του θύματος ή άλλου προσώπου που οδήγησαν τους δράστες στη μεζονέτα που σημειώθηκε η φονική ληστεία.

Κρίσιμα θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όσον αφορά στα ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Η έρευνα αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη και στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, με τις διωκτικές αρχές να επιχειρούν να στεγανοποιήσουν πλήρως την έρευνα, διαθέτοντας ήδη στοιχεία που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Για αυτό δεν ανησυχεί ακόμη κι αν τιμωρηθεί ο Γεωργιανός – Τρόμος για τους ληστές

Με αφορμή τη σύλληψη του Γεωργιανού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την άγρια ληστεία των υπερήλικων στο Πικέρμι τον Μάρτη, ενώ εξετάζεται σύνδεσή του και στη βίαιη ληστεία στα Γλυκά Νερά, άνοιξε η συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας και την αυστηροποίηση των ποινών.

Οι αρχές βλέπουν στο πρόσωπο του Γεωργιανού που συνελήφθη κι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας τον δράστη όχι μόνο της άγριας ληστείας στο σπίτι ενός ζευγαριού υπερήλικων στην Ραφήνα στις αρχές Μάρτη (από πέντε κακοποιούς) αλλά και έναν εκ των δραστών της ληστρικής επίθεσης στα Γλυκά Νερά.

Ο Γεωργιανός εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για ληστεία στο Πικέρμι. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο 43χρονος αρνήθηκε τα πάντα. Αρνήθηκε ακόμα και την σχέση του με την ληστεία στο σπίτι του ηλικιωμένου στο Πικέρμι, κάτι για το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, αφού έχει βρεθεί το DNA του στον χώρο.

Θυμίζουμε ότι πέντε άγνωστοι δράστες εισέβαλαν από παράθυρο εντός της μονοκατοικίας, ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον 93χρονο και την οικιακή βοηθό του ζευγαριού και δεν δίστασαν να αρπάξουν και έναν σταυρό αλλά και την βέρα της κατάκοιτης συζύγου του.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να δέσουν τον 93χρονο και την οικιακή βοηθό και αφού πήραν τα λιγοστά κοσμήματα που βρήκαν και χρηματικό ποσό, τράπηκαν σε φυγή με την λεία τους.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι έχει και οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία και τη δολοφονία της 20χρονης μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της, στα Γλυκά Νερά. Το θύμα της διάρρηξης έδωσε νέα κατάθεση στην αστυνομία σχετικά με τον Γεωργιανό.

«Η ασφάλεια μας έχει απασχολήσει εδώ και κάποια χρόνια. Έφυγαν τα αστυνομικά τμήματα από κοντά. Έρχεται το Α.Τ της Ραφήνας. Μέσω όμως κάποιων ομάδων στο viber, γνωριστήκαμε, δημιουργήθηκε ένας κοινωνικός ιστός και οι κάτοικοι προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με πρώτο αυτό της ασφάλειας. Τις περιπτώσεις τις μαθαίνουμε, είναι συχνά συμμορίες Ρομά. Τους πιάνουν και εμφανίζονται νέες συμμορίες. Έχει εξάρσεις και υφέσεις το φαινόμενο. Έχουν αρχίσει πάλι να ξανάρχονται», λέει η κυρία Νάσια Καϊμακά κάτοικος της περιοχής.

«Είναι δύο εταιρείες σεκιούριτι, 4 περιπολικά που ελέγχουν την περιοχή. Μετά την καραντίνα αναμένουμε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Υπάρχουν συχνά φαινόμενα ληστειών».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα