Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν – Με click away και τηλέφωνο οι αγορές

Στο άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου προχωρά η κυβέρνηση χαλαρώνοντας έστω και προσωρινά τα περιοριστικά μέτρα για την διάδοση του κορονοϊού ενόψει Χριστουγέννων.

Ωστόσο σύμφωνα με το OPEN, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο με τη μέθοδο click away είτε ύστερα από συννενόηση κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

- Διαφήμιση -

Οι πολίτες που θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές θα πρέπει να έχουν βρει από πριν μέσω Διαδικτύου τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν και στη συνέχεια η παραλαβή θα γίνεται ύστερα από συνεννόηση με το κατάστημα, χωρίς οι πελάτες να μπαίνουν σε αυτό. Το συγκεκριμένο μέτρο προκρίνεται προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι αντίθετοι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς περιορισμούς, λέγοντας ξεκάθαρα στην κυβέρνηση πως δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι, δεν είναι διατεθειμένοι να ονοματίσουν συγκεκριμένους κλάδους που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους καθώς επιμένουν ότι βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων που έχουν στα χέρια τους δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα, γεγονός που θα σήμαινε περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα νέα μέτρα από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 11:00, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Αρχικά, οι λοιμωξιολόγοι – στην πλειοψηφία τους – ήταν αντίθετοι στο να ανοίξει οτιδήποτε.

Ωστόσο, στην απόφασή τους, εμφανίζονται πιο ελαστικοί, λόγω και της πίεσης που υπάρχει στον πληθυσμό, αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει μία ανάσα στην αγορά.

- Διαφήμιση -

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι πάρα πολύ αυστηρά για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν.

Μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων θεωρούνται βέβαια, ενώ σε ό,τι αφορά στην παραλαβή προϊόντων, το κατάστημα θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα

Κομμωτήρια, λιανεμπόριο: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από Δευτέρα

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δόθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Έτσι, χωρίς click away και click in shop, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις...

Αρση lockdown: Τα τρία σενάρια για τον Ιανουάριο – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Και μετά τις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να παραταθεί το lockdown στη χώρα μας, καθώς πληροφορίες του ethnos.gr σημειώνουν ότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής δεν θέλουν να ακούσουν...

Καταγγελίες: Εργοδότες παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Φαίνεται οτι κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό παρά την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Και φέτος λοιπόν υπήρξαν πολλές καταγγελίες...

Νέα άρθρα