Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 3χρονης

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η περίεργη υπόθεση του 3χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πρησμένο αστράγαλο, αλλά μετά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και με πολυοργανική ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πού οφείλεται ο θάνατος; 

Σοκαρισμένοι οι γονείς προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη, καθώς προς το παρόν τα αίτια θανάτου του παιδιού παραμένουν ασαφή με τους ίδιους να καταθέτουν μήνυση, μη αποκλείοντας την πιθανότητα ιατρικού λάθους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μέχρι και τις 30 Απριλίου δεν είχε βγει διάγνωση.

«Αδιανόητο αυτό που συνέβη», η σπαρακτική φωνή της μάνας

- Διαφήμιση -

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη». Τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες– την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο, συγκλονίζουν. Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς μια απλή περιπέτεια υγείας, κατέληξε σε τραγωδία. «Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Θα ζητηθούν ευθύνες»

Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και -ότι ακόμη και τώρα- κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη. «Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Ανακοπή η αιτία θανάτου

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ιπποκρατείου, κ. Γιώργος Δόντσιος για τον θάνατο της τρίχρονης λέγοντας πως ως αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια. «Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε. «Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει» συμπλήρωσε.

Σε εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις

Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου.

Πηγή: newsbreak.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα