Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο

Στον άστατο καιρό που θα επικρατεί σήμερα, εστιάζει στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ παράλληλα κάνει λόγο για δυνατούς ανέμους που θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open η Ελλάδα χωρίζεται σε δύο τμήματα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά επικρατεί καθαρά φθινοπωρινός καιρός ενώ πιο ανατολικά παίρνουμε μια έντονη δόση από χειμώνα με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια.

- Διαφήμιση -

Όπως υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αυτό συμβαίνει γιατί από την μία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει κύματα βροχοπτώσεων και στη χώρα μας ενώ από την άλλη οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, τα λεγόμενα «ατμοσφαιρικά βουνά» δεν αφήνουν αυτές τις βροχοπτώσεις να κινηθούν πιο ανατολικά.

«Έχουμε και κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρεια Βαλκάνια που ευθύνονται για το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του καιρού είναι και οι δυνατοί άνεμοι αλλά οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κοπάσουν από το απόγευμα και μετά» επισημαίνει.

«Για σήμερα Τετάρτη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα συναντήσουμε έναν γενικά άστατο καιρό, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές χωρίς όμως ιδιαίτερες εντάσεις» δηλώνει.

«Χαμηλές τιμές σημειώνονται στις θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια» υπογράμμισε.

Άστατος ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική θα επικρατήσει άστατος καιρός, εξηγεί ο μετεωρολόγος τονίζοντας πως «θα επικρατούν συννεφιές οι οποίες κατά διαστήματα ενδέχεται να δώσουν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 με 13 βαθμούς ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου».

Ο καιρός των επόμενων ημερών

- Διαφήμιση -

Ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open έχει η εξέλιξη του καιρού καθώς την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι το ίδιο ενώ την Παρασκευή οι βροχές θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά αλλά από το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

«Θα πάμε σε πιο συμβατές για την εποχή καιρικές συνθήκες» εξηγεί κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πηγή; Newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα