Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Μάγδα Φύσσα: «Με μεγάλη ευκολία θα έκανα τον Ρουπακιά κομμάτια»

Συγκλονιστική ήταν η εκ βαθέων εξομολόγηση της Μάγδας Φύσσα, η οποία μίλησε για τον πόνο που βίωσε με την απώλεια του γιου της αλλά και για την τιμωρία που θα ήθελε για τους δολοφόνους του.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

- Διαφήμιση -

Πεντέμισι χρόνια μετά, ο Ρουπακιάς βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό, η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Παύλος Φύσσας παραμένει σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus», η κ. Φύσσα δήλωσε περήφανη που ο γιος της δεν φοβόταν, ενώ εξομολογείται πως ούτε η ίδια αισθάνεται φόβο. «Μόνο απέχθεια και μίσος για τους δράστες».

«Μου λείπει η πόρτα να ανοίγει, τα βήματά του, το “μάνα”, η αγκαλιά του, το σφύριγμά του, το γέλιο του, τα πάντα του, ακόμη και τα νεύρα του», σημείωσε για τον γιο της, Παύλο. «Δεν με είχε αφήσει να ακούσω όλα του τα τραγούδια. Το “Σιγά μη φοβηθώ” δεν το είχα ακούσει, όπως και τα “Ζόρια” που είναι προφητικό. Κατάλαβα γιατί δεν ήθελε να το ακούσω», περιγράφει.

«Είναι κτήνη, δεν γίνεται να μην τους χαρακτηρίσω, για μένα αυτά είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, έτσι θα τα λέω κι έτσι θα τα λέω πάντα» είπε για τη Χρυσή Αυγή. «Με μεγάλη ευκολία θα έκανα τον Ρουπακιά κομμάτια. Τώρα να μου τον δώσουν. Αρκεί να μου τον δώσουν. Να μου πουν πάρ’ τον και εγώ με μεγάλη ευκολία τον κομμάτιαζα. Και δεν θα είχα και τύψεις», τόνισε με εμφανή οργή για τον Ρουπακιά.

Η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε τη στιγμή που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα βρέθηκε αποφυλακισμένος«Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ο πατέρας του δεν μπορεί να το χωνέψει. Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω;».

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι οποιαδήποτε ποινή κι αν επιβληθεί στον καθ’ ομολογία δράστη, δεν θα άλλαζε κάτι στην καθημερινότητά της, από την στιγμή που ο Παύλος δεν θα γύριζε πίσω.

- Διαφήμιση -

«Εγώ τον Παύλο θέλω. Δεν θα ήθελα να είχε γίνει αυτό. Όμως από τη στιγμή που αφαίρεσαν έτσι εύκολα μια ζωή, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Θα ήθελα να μείνει μέσα και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου».

Παράλληλα, η κ. Φύσσα έκανε λόγο για πολιτική δολοφονία, όπως του Λαμπράκη«Μπορεί να μην είναι πρόσωπα ιδίου διαμετρήματος, αλλά ο αγώνας τους ήταν κοινός» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε «να μην σταματήσουν και μετά τη δίκη οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, όχι για τον Παύλο, αλλά γιατί 500.000 ψηφοφόροι της ΧΑ παρά το γεγονός ότι έγινε δολοφονία, δεν άλλαξε τίποτα στις εκλογικές αναμετρήσεις».

Μίλησε με συγκίνηση για την παρουσία του Μανώλη Γλέζου στη δίκη«Ήρθε για να νιώσω ότι ήταν εκεί, με σκλάβωσε η απλότητά του» δήλωσε.

Στη συνέντευξή της, ακόμη, εκθείασε τα δύο κορίτσια – αυτόπτες μάρτυρες, τα οποία επέλεξαν να καταθέσουν όσα πραγματικά συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας στο Κερατσίνι«Η πιο δυνατή στιγμή της δίκης», είπε ακόμη, «ήταν οι καταθέσεις δυο νεαρών κοριτσιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες»«Αυτά τα κορίτσια κατάλαβαν τι είναι φασισμός και παρόλα αυτά ήρθαν και κατέθεσαν. Είναι μια ελπίδα για το μέλλονΝομίζω ότι πρέπει να γραφτούν τα ονόματα των δύο κοριτσιών στην ιστορία για το θάρρος και την ωριμότητά τους», επεσήμανε.

«Έχουμε δει τον δολοφόνο να χασκογελάει, καμία μεταμέλεια», είπε ακόμη, εκφράζοντας την πικρία της, ενώ δεν παρέλειψε να στιγματίσει την προκλητική συμπεριφορά μελών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είναι εύκολο να έχεις απέναντί σου αυτούς που σκότωσε το παιδί σου. Γιατί δεν είναι ένας, είναι πολλοί. Είναι κι αυτοί που τον ώθησαν», σημείωσε παράλληλα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα