Πάσχα στα μπαλκόνια και φέτος – Γιατί πάρθηκε η απόφαση

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν κυβέρνηση και επιστήμονες, αλλά και η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία αποτρέπουν από το να δοθεί το πράσινο φως για μετακίνηση στην εξοχή το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bigpost, αυτή είναι μία απόφαση που έχει παρθεί από κοινού από κυβέρνηση και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

- Διαφήμιση -

Από το μέγαρο Μαξίμου, προτίμησαν επί της ουσίας να «θυσιάσουν» το Πάσχα για να μην μπει σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου. Εξάλλου, άπαντες υποστηρίζουν πως τα πισωγυρίσματα μόνο καλό δεν θα κάνουν στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα…

Επιπλέον, η πλειοψηφία των πολιτών που κατοικεί στην επαρχία και δεν ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις (έτσι και αλλιώς η εστίαση είναι ακόμα κλειστή) ανησυχούσε για το ενδεχόμενο να δεχθεί μια μαζική επίσκεψη από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικά από τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στα χωριά και τα νησιά έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης στις 10 του μήνα. Δύο βήματα, που σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο είναι πολύ σημαντικά τόσο για την ψυχολογία, όσο για την οικονομία και την επιστροφή στην κανονικότητα πολλών ανθρώπων.

Πάσχα στις εκκλησίες της πόλης

Φαίνεται πως θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικούς όρους, αποστάσεις και τήρηση όλων των μέτρων.

Στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου τέθηκε το ενδεχόμενο φέτος το «Χριστός Ανέστη» να ψαλεί νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Υπενθυμίζεται πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

- Διαφήμιση -

Όπως και να έχει, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα