Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Πολυτεχνείο: Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησε η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

Επίθεση της Αστυνομίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας.

- Διαφήμιση -

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές μελών του κόμματος.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε.

Η πορεία του ΚΚΕ, του οποίου τα μέλη τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, κινούνταν από την Ομόνοια προς την Πανεπιστημίου προκειμένου να βρεθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα του Δημήτρη Κουτσούμπα που βρέθηκε στο σημείο για να γίνει πορεία απαντώντας στον γγ του ΚΚΕ ότι είναι παράνομο.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 7 προσαγωγές. Αργότερα, η αστυνομία επιχείρησε με αύρες και χημικά να διαλύσει εκ νέου δεύτερη συγκέντρωση, που έγινε για την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Απάντηση από το ΠΑΜΕ

“Την κρατική καταστολή ξέρουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ στην Αθήνα, ανήμερα 17/11 υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων, έχει αποτυπωθεί σε εκατοντάδες καρέ.

- Διαφήμιση -

Η σημερινή επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη”, τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Πηγή: News247.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα