Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Στην Κρήτη η σορός του τον Μίκη Θεοδωράκη

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

- Διαφήμιση -

Πλήθος κόσμου και 96 βρακοφόροι (όσα και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη) υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων τη σορό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά,  οι συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Από εκεί με τα πόδια μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.

Στις 13:00, η σορός με πομπή αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

- Διαφήμιση -

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά έφτασε η κόρη του μεγάλου μουσουργού Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καθώς και μέλη της Ορχήστρας «Μίκη Θεοδωράκη».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα