Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αμβρόσιο

0
338
Αμβρόσιος-Χρυσή Αυγή

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! Αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα γλυκά λογάκια του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους. Όπως ήταν αναμενόμενο το δικαστήριο Αιγίου που εκδίκασε τη μήνυση δεν διέκρινε τίποτα μεμπτό, με αποτέλεσμα να αθωώσει αυτόν τον κήρυκα της αγάπης. Αυτό το καλοκάγαθο γεροντάκι, λοιπόν, συνέχισε τον χριστιανικό του λόγο λέγοντας πως αν είχε ένα όπλο και τον άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσε ώστε να ξεμπερδεύει με όλη αυτή την Κατάρα του Θεού.

Και πολύ καλά έκανε και το είπε. Και έπραξαν άριστα που τον αθώωσαν. Τα συγχαρητήρια μου στον Αμβρόσιο που απέδειξε μέσα σε λίγα λεπτά πως η Εκκλησία διαθέτει την απόλυτη εξουσία. Γι’ ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες πως η παρουσία ενός και μόνο ρασοφόρου είναι ικανή να συντρίψει τα πάντα. Έχει την δύναμη να καταργήσει το σύμπαν και να επιβληθεί με το σχήμα του και μόνο. Παρά τον ακραία ρατσιστικό λόγο του, κατάφερε μέσω της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος να αφοπλίσει και να επιβληθεί στην Δικαιοσύνη που υποτίθεται πως είναι τυφλή. Και μόνο τυφλή δεν είναι καθώς λέρωσε το βρακάκι της στην θέα και μόνο ενός μητροπολίτη. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, λοιπόν, που κατάφερε όχι απλά να βλάψει αλλά να εξαφανίσει έναν ολόκληρο θεσμό. Μας ελέγχουν απόλυτα, μας κάνουν ό,τι θέλουν και δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι ούτε μετά από 1000 χρόνια. Και είναι μια αλήθεια που πρέπει να αποδεχτούμε. Η εξουσία είναι το παν κι εμείς δεν πρόκειται να απαλλαγούμε ποτέ από την σκοτεινή Δικτατορία της.

Ωστόσο επειδή είναι Παρασκευή κι έρχεται καλοκαιράκι, οφείλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Το γεγονός και μόνο, πως ένας ρήτορας μίσους έκατσε στο εδώλιο του κατηγορημένου είναι ένα μεγάλο βήμα προς το Δίκαιο. Είναι μία μεγάλη νίκη σε μία χαμένη -εξ’ αρχής- μάχη. Αν τολμούσες πριν λίγα χρόνια κάτι αντίστοιχο, στην καλύτερη περίπτωση θα σε παλούκωναν ή θα σε έκαιγαν ζωντανό. Κάτι που ίσως να βρίσκει σύμφωνο τον Αμβρόσιο και τα ακροδεξιά φιλαράκια του που στήθηκαν έξω από το δικαστήριο. Η Ιερά Εξέταση, μία ονείρωξη του κάθε μισαλλόδοξου Χριστιανού, δεν υπάρχει πλέον και η δικαιοσύνη θα πρέπει να καταλάβει πως η Εκκλησία (ως θεσμός πάντα) δεν μπορεί να ελέγχει τις αποφάσεις. Έστω και εμμέσως.

Του Άγγελου Κωνσταντούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here