Όλη η Ελλάδα σε μια διαδρομή του μετρό

Οι διαδρομές με το μετρό δεν γεννούν, απλώς, ιστορίες, σε πολλές από αυτές συμμετέχεις και εσύ, ως πρωταγωνιστής. Σε κάθε περίπτωση, τα βαγόνια αποτελούν ένα άτυπο γκάλοπ για το τι υπάρχει στα μυαλά της κοινωνίας μας.

Η Έφη Γαλώνη βίωσε μια τέτοια ιστορία, όπου το σενάριό της είχε αγένεια, νοικοκυραίους, παραλογισμό και κοινή λογική. Όπως ακριβώς είναι και η Ελλάδα, δηλαδή…

- Διαφήμιση -

«Στην Ελλάδα πάντα συγκρούονταν δύο κόσμοι…

Εκείνος των παρτάκηδων κι ο άλλος των ανθρώπων που σκέφτονται πέρα κι εξω από την εαυτό τους. Από τη μία η νοικοκυραία κυρία που σήμερα στο Μετρό έκρινε πως τα μπαγκάζια της έχουν μεγαλύτερη αξία για να καλύπτουν ένα κάθισμα από έναν ηλικιωμένο κύριο που θέλησε να καθίσει. Κι από την άλλη ο κύριος που έσπευσε να την παρατηρήσει για την αγένειά της.

– Ξέρεις τι έχω περάσει εγώ στη ζωή μου και πόσα προβλήματα έχω; Είναι βαριά τα πράγματα μου και δεν μπορώ να τα σηκώσω.

– Ναι, αλλά αυτό που κάνατε είναι και παράνομο και απάνθρωπο γιατί ένας ηλικιωμένος κύριος θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα και όχι τα πράγματά σας. Επίσης, δεν ξέρω τι έχετε περάσει στη ζωή σας, κάθε μέρα όμως κουβαλώ αυτή τη τσάντα που βλέπετε και πηγαίνω τρόφιμα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε να φάνε.

Άλλος ένας παρτάκης νοικοκυραίος την υποστήριξε άλλοι τρεις γύρω γύρω του είπαμε ότι η κυρία είναι λάθος και να μην επιμένει διότι είτε στο κάθισμα είτε κάτω, τα πράγματά της θα τα σηκώσει κάποια στιγμή για να βγει από το βαγόνι.

- Διαφήμιση -

Όλη η Ελλάδα σε μια διαδρομή του μετρό…

Αυτή την εικόνα να θυμάμαι πάντα κάθε που ψηφίζω…».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα