Όλο και πιο δύσκολο το Πάσχα στο χωριό – Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φαίνεται πως δεν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο λόγω του κορωνοϊού παραμένει υψηλό. Παράλληλα, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας εκτιμάται πως θα διατηρηθεί αμείωτη για ακόμα ένα 15ήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητά μία μέση λύση για τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Ωστόσο μέσα στην εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις, και οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η ιδέα για Πάσχα στο χωριό απομακρύνεται.

- Διαφήμιση -

Μετακινήσεις εντός νομού

Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο των μετακινήσεων εντός του ίδιου νομού. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ είπε πως «είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να κάνουμε εκδρομή σε διάφορες περιοχές με παρέα», αφήνοντας ένα ανοιχτό παράθυρο για Πάσχα με την οικογένεια στο εξοχικό.

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τις εκκλησίες

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η λειτουργία των ναών τις ημέρες του Πάσχα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με επιστολή της προς το υπ. Παιδείας ζήτησε να αυξηθεί το όριο πιστών ανά εμβαδό, από έναν σε 25 τ.μ. σε 1 σε 15 τ.μ., καθώς και το ανώτατο όριο πιστών εντός του ναού να ανέλθει στους 100.

Παράλληλα ζήτησε να γίνονται υπαίθριες ακολουθίες και το ίδιο να ισχύσει για την Ανάσταση. Επιπλέον, ζητά να χαλαρώσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς οι συγκεκριμένες ακολουθίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ολοκληρώνονται κατά τις 23.00 ή και τα μεσάνυχτα.

- Διαφήμιση -

Στο τραπέζι ενδέχεται να τεθεί και η χρήση των self tests για τους ιερείς και το προσωπικό των ναών, ενδεχομέμως και για τους πιστούς.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται την Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα