Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Απεργία 2 Οκτωβρίου: Χωρίς μετρό – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Σε νέα πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου αρκετά εργατικά συνδικάτα, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να παραλύσει, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως και οι κλάδοι του Δημοσίου, γιατροί, πολεοδομίες, τραπεζικοί, δάσκαλοι, καθηγητές κ.ά. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη.

Ποια ΜΜΜ θα κινηθούν στην απεργία

- Διαφήμιση -

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και την αυριανή ημέρα, οδηγοί σε λεωφορεία, τρόλεϊ και στο Μετρό, προχωρούν σε στάση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, κάνοντας στάση εργασίας στην έναρξη της βάρδιας και τρεις ώρες πριν από τη λήξη της. Το Αττικό Μετρό προχωρά σε 24ωρη απεργία, ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Και στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Δεμένα τα πλοία – Απεργεί ΟΣΕ και Προαστιακός

Σε 24ωρη απεργία προχωρά ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός καθώς δεν θα γίνουν δρομολόγια. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η απεργία τους να συνεχιστεί και την Πέμπτη, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την διοίκηση της εταιρίας, για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, καθώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων, μετά την απόφαση τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από ΟΤΟΕ-ΔΟΕ

Και ο κλάδος των καθηγητών και των δασκάλων και των καθηγητών θα συμμετάσχει στις αυριανές κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία. Από κοινού με το ΕΚΑ θα βρεθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11, ενώ για την Παρασκευή έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας». Στην λίστα με τους κλάδους που θα απεργήσουν είναι και αυτός των εργαζομένων στις τράπεζες.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ενώ η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί ως τη λήξη στάσης εργασίας. Στις 11 θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΕΚΑ. Νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ που θα συμμετέχει κι αυτό στην απεργία, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα