Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Επεισόδια και προπηλακισμοί στη Μυτιλήνη – Εμποδίζουν την αποβίβαση μεταναστών

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά… μυρίζει μπαρούτι και στη Μυτιλήνη συνέβησαν επεισόδια και προπηλακισμοί, όταν κάποιοι εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων, μεταναστών στο λιμάνι της Θερμής, που ήταν αποκλεισμένο.

Στη βάρκα επέβαιναν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Ανάλογες σκηνές εκτυλίσσονται και στη Μόρια.

- Διαφήμιση -

Οι διακινητές από την πλευρά της Τουρκίας εδώ και ώρες… μεταφέρουν και στέλνουν ακόμα περισσότερους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, καθώς στον Έβρο τα σύνορα είναι κλειστά. Βέβαια, οι ελληνικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να επέμβουν, εφόσον πρόσφυγες περάσουν τα σύνορα, για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.   

Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 της Κυριακής (01/03) θα συγκληθεί εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Προπηλακισμοί από συγκεντρωμένους πολίτες

Στη Θέρμη της Μυτιλήνης επικράτησε, λοιπόν, ένταση, ενώ συνέβησαν και προπηλακισμοί, όταν ομάδα πολιτών απέκλεισε το λιμάνι της περιοχής όπου έφτασε βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες. Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν εκεί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Πάνω στη λέμβο ήταν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

- Διαφήμιση -

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι πολίτες έχουν προπηλακίσει δημοσιογράφους και φωτογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης. Προπηλακίστηκε, ακόμα, η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Ίδιες σκηνές και στη Μόρια

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Μόρια, όπου πολίτες εμποδίζουν τη μεταφορά των νεαφιχθέντων μεταναστών. Έκλεισαν τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο.

Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ«Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα», είπε ο κ. Κύτελης.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα