Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος σε δύο φάσεις – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Πτωτική πορεία αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, καθώς μια ψυχρή «εισβολή» έρχεται στη χώρα μας σε δυο φάσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθημερινά και σταδιακά ο υδράργυρος θα υποχωρεί, με συνθήκες παγετού να κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά, όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο.

- Διαφήμιση -

Όσο για σήμερα Τρίτη 31/1 ο καιρός θα είναι άστατος σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στο Αιγαίο. Προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα βροχών ενώ άνεμοι βόρειοι θα πνέουν με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12- 15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καιρός: Ξεκινά η επέλαση του χιονιά – Πότε θα το «στρώσει» στην Αθήνα

Συγκεκριμένα στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με πρόσκαιρες βροχές σε Πεντέλη και Πάρνηθα, οι οποίες από τα 600-700 μέτρα και πάνω θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, θα ενισχυθούν προς το απόγευμα και η θερμοκρασία μέχρι τους 12 βαθμούς

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές συννεφιές και μικρή πιθανότητα βροχών στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στο κέντρο της πόλης τους 8-9 βαθμούς.

Έρχονται τα δυο ψυχρά κύματα

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρουσάκη, δύο ψυχρά κύματα πρόκειται να «επισκεφτούν» τη χώρα μας μέσα στην εβομάδα.

Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει σήμερα το βράδυ (31/1) και αύριο Τετάρτη (1/2) με χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Το δεύτερο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Πρόκεται για μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα η οποία κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας. Από την Κυριακή (5/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα