Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπλακ άουτ και από τους αγρότες: Μπλόκα σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Aμετακίνητοι στις θέσεις τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, παραμένουν οι αγρότες.

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών, που έγινε χθες στην Κατερίνη, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών αλλά και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

- Διαφήμιση -

Οι αγρότες ζητούν ρητά και κατηγορηματικά την άμεση ανάκληση των προσχεδίων του νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό, ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση των νομοσχεδίων και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

Παράλληλα συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Για σήμερα οι αγρότες έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις ενώ στα Τέμπη προσανατολίζονται να κρατήσουν ανοιχτή την Κοιλάδα, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν για να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης στα Μάλγαρα οι αγρότες θα ανοίξουν τον δρόμο στις 9 το πρωί.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, έχουν καλέσει εκ νέου για την Κυριακή εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

Συμμετέχουν και στην σημερινή απεργία

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο – την Τρίτη – του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Επ’ αόριστον έκλεισε και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ χθες έκλεισε συμβολικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ.

Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) εισηγήθηκε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.

Πηγή: koolnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα