Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

«Πάμε να τους γ…σουμε! Τέλειωσαν! Θα τους σκοτώσουμε!»

Εκτός ελέγχου προέκυψε η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη μετά την μεγάλη πορεία κατά της αστυνομικής βίας το βράδυ της Τρίτης, καθώς μετά από την επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός από ομάδα αγνώστων όταν μία διμοιρία κατευθυνόταν προς της γέφυρα της Νέας Σμύρνης, βίντεο με αστυνομικές βιαιότητες κατά πολιτών έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει μία διμοιρία της ομάδας ΔΡΑΣΗ, λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με κάποιους εξ αυτών σε έξαλλη κατάσταση, και έναν από αυτούς να φωνάζει στους συναδέλφους του πως κάποιος λείπει.

- Διαφήμιση -

«Σου φωνάζω τον πήραν! Φωνάζω τόση ώρα ρε, τον έριξαν γαμώτο» ακούγεται να φωνάζει ένας από τους αστυνομικούς, με έναν ακόμα να ακούγεται να καλεί κάποιον άλλον «διαβίβασε ότι λείπει».

«Διαβίβασε ότι λείπει! Ρε διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος, διαβιβάστε ότι λείπει!» ακούγεται και πάλι ένας από τους αστυνομικούς, ενώ ακολούθως ακούγεται κάποιος να μιλάει στον ασύρματο.

Στη συνέχεια, ενώ οι περισσότεροι φαίνονται να ανεβαίνουν στις μηχανές τους, ακούγεται ένας από τους παραπάνω να τους καλεί «Πάμε να τους γαμήσουμε!», και αμέσως μετά λέει Τελειώσαμε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!».

Το βίντεο έχει δημοσιευτεί χωρίς περισσότερες πληροφορίες και δεν φαίνεται τι έχει προηγηθεί, όμως από την πλευρά της πλατείας της Νέας Σμύρνης φαίνεται ένταση, και το σημείο στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι λίγα μέτρα από το σημείο στο οποίο δέχθηκαν την επίθεση και έπεσε ο αστυνομικός από τη μία μηχανή.

Aκολούθησαν πολλές σκηνές όπου αστυνομικοί εκιδήλωσαν όλη την εκδικητική τους μανία, με πάρα πολλά βίντεο να καταγράφουν περιστατικά ωμής βίας κατά πολιτών, που δεν αντιστέκονται σε ακινητοποίηση ή είναι ακόμα και περαστικοί.

Στο παρακάτω βίντεο που συνδυάζει δύο διαφορετικές λήψεις του ίδιου γεγονότος ένας αστυνομικός σπρώχνει με πολλή δύναμη μία νεαρή κοπέλα που απλώς κατευθύνεται να δει τι συμβαίνει σε σημείο που φαίνεται να γίνεται προσαγωγή και αμέσως μετά ένας άλλος την κλωτσάει με μανία.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού κόντρα φαίνεται ότι εν μέσω έντασης μεταξύ των δημοσιογράφων και των αστυνομικών δυνάμεων ένας από αυτούς χαστουκίζει μία γυναίκα που διαμαρτύρεται, ενώ αμέσως μετά ο ίδιος μαζί με έναν συνάδερφό του απομακρύνονται από το σημείο.

«Εμείς καταγράφαμε τη σύλληψη. Από εκεί και πέρα υπήρχε μία προσπάθεια να απομακρυνθούμε από το σημείο. Ειλικρινά αν δεν υπήρχαν οι κάμερες να καταγράφουν τις συλλήψεις, δεν ξέρω ποια θα ήταν η εικόνα. Ήταν εκδικητικός ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισε η αστυνομία όσους συνέλαβε μετά από κάποιο σημείο. Κι αυτό το καταγράψαμε είναι αυτό που κατεγράφη από τον τηλεοπτικό φακό» μεταφέρει ο ρεπόρτερ, ενώ σχετικά με το χαστούκι του αστυνομικού προσθέτει ότι «και την υβρίζει, αν ακουγόταν ο φυσικός ήχος φαίνεται ότι τη υβρίζει».

Μία από τις προσαγωγές όπου αστυνομικοί πίστευαν ότι ενεργούσαν χωρίς να τους καταγράφουν οι κάμερες ήρθε στη δημοσιότητα από κατάστημα με μηχανές. Ομάδα αστυνομικών εμφανίζεται να εισβάλει σε κατάστημα της περιοχής, να τραμπουκίζει πολίτες που βρίσκονταν εντός, και να τραβάει τουλάχιστον έναν έξω από το κατάστημα στο πεζοδρόμιο, όπου αρκετοί από τους αστυνομικούς επιδόθηκαν σε γροθιές και κλωτσιές, παρότι φαίνεται πως ο πολίτης είναι ακινητοποιημένος και στο έδαφος, δεμένος πισθάγκωνα.

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ομάδα δικάβαλων μηχανών της αστυνομίας επιχείρησε να περάσει μέσα από το πλήθος, με κάποιους από αυτούς να τραβούν έναν από τους αστυνομικούς ο οποίος έπεσε στο έδαφος, και στη συνέχεια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα