Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Το σύμπτωμα που δίνει το έμφραγμα 1 μήνα πριν την εμφάνιση του

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου προκαλείται από την αιφνίδια απόφραξη μιας στεφανιαίας αρτηρίας η οποία προκαλείται από την ταχεία δημιουργία θρόμβου πάνω σε μία αθηρωματική πλάκα που προϋπάρχει. Η κατάργηση της στεφανιαίας κυκλοφορίας στο τμήμα του μυοκαρδίου που άρδευε η φραγμένη αρτηρία, καταλήγει σε διάστημα λίγων ωρών στη νέκρωση τμήματος  του καρδιακού μυ.

Το έμφραγμα αποτελεί φόβο αρκετών ανθρώπων αλλά δεν έρχεται ξαφνικά αφού δίνει συμπτώματα. Ενα από τα πιο συνηθισμένα είναι ο πόνος στο στήθος ένα μήνα πριν: Εκδηλώνεται με διαφορετική μορφή και ένταση σε άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες αποτελεί το πιο σημαντικό πρώιμο σύμπτωμα ενός επικείμενου εμφράγματος και δεν πρέπει να αγνοείται. Στον αντίποδα, επηρεάζει μόνο το 30% των γυναικών. Ο πόνος στο στήθος μπορεί να εκτείνεται στο ένα ή και τα δύο χέρια (πιο συχνά στον αριστερό βραχίονα, στην κάτω γνάθο, στο λαιμό, στους ώμους ή στο στομάχι. Μπορεί να είναι μόνιμος ή προσωρινός.

- Διαφήμιση -

Επίσης η δύσπνοια και το λαχάνιασμα είναι ένα από τα συμπτώματα του εμφράγματος που εμφανίζεται ακόμα και έξι μήνες πριν το έμφραγμα, ενώ η αϋπνία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού και είναι συχνότερο στις γυναίκες. Η ασυνήθιστη ή υπερβολική εφίδρωση αποτελεί επίσης πρώιμο σύμπτωμα εμφράγματος και μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πίνεις καφέ το βράδυ

Ο κοιλιακός πόνος, η ναυτία, το φούσκωμα και η κοιλιακή δυσφορία αποτελούν κοινά συμπτώματα εμφράγματος τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ενώ η ασυνήθιστη κόπωση είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα ενός επικείμενου εμφράγματος, ειδικά στις γυναίκες.

Εμφραγμα: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα

Σύμφωνα με το onmed.gr, ένα από τα συμπτώματα του εμφράγματος είναι η απώλεια μαλλιών! Πρόκειται για μία ορατή ένδειξη του κινδύνου καρδιοπάθειας. Επηρεάζει συχνότερα τους άνδρες άνω των 50 ετών, μπορεί όμως να συμβεί και στις γυναίκες. Η φαλάκρα σχετίζεται επίσης με αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απώλεια μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα