Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Κοροναϊός: Μπορεί να μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

Μία πρόβλεψη που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας έκανε καθηγητής επιδημιολογίας στο Χονγκ Κονγκ για τον κοροναϊό, ο οποίος σημειώνει πως αν δεν ελεγχθεί η επιδημία, μπορεί να προσβάλει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η προειδοποίηση του επιδημιολόγου έρχεται μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ανέφερε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό χωρίς να έχουν επισκεφθεί ποτέ την Κίνα, αποτελούν την «άκρη του παγόβουνου».

- Διαφήμιση -

Μετά από αυτή τη δήλωση, ο καθηγητής δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Gabriel Leung, τόνισε ότι το βασικό ερώτημα είναι το μέγεθος και το σχήμα του εν λόγω παγόβουνου, ειδικά εφόσον οι ειδικοί υπολογίζουν ότι κάθε μολυσμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε περίπου 2,5 άλλους ανθρώπους, αριθμός που δίνει ποσοστό επιθετικότητας του ιού 60-%-80%. «Το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τρομερά μεγάλο ποσοστό», σημείωσε ο επιστήμονας στον βρετανικό Guardian.

Ο Leung θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους επιδημιολόγους κοροναϊών, ενώ είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του ιού SARS την περίοδο 2002-2003. Στο μεταξύ, οι νεκροί από τον κοροναϊό έφτασαν τους 1000 στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κθημερινή βάση να σημειώνουν μείωση, ωστόσο.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα