Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τα ψώνια ή από τη δουλειά

Χρήσιμες συμβουλές για τη συμπεριφορά μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από κάποιον εξωτερικό χώρο ή από τη δουλειά μας λόγω κορονοϊού έδωσε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς όταν επιστρέφει από κάποιον χώρο εργασίας ή εξωτερικό χώρο είναι να βγάλει τα ρούχα του, να τα αερίσει, να αφήσει τα παπούτσια εκτός σπιτιού και να πλύνει αμέσως τα χέρια του και το πρόσωπό του πολύ σχολαστικά», τόνισε ο καθηγητής.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές. Όταν έχουμε ασθενείς στο σπίτι τότε κρατάμε αποστάσεις περίπου 2 μέτρων. Βέβαια η γενική οδηγία είναι ότι αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε πάρα πολύ στενές επαφές.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο».

Για το θέμα της ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε πως «φυσιολογικά αν κάποιος νοσήσει αποκτά ανοσία», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο. Η ανοσολογική απόκριση που θα μπει σύντομα στον εργαστηριακό έλεγχο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό δείκτη, σημείωσε. Υποστήριξε ακόμα πως υπάρχει πρωτόκολλο με βάση το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αντισώματα ασθενών που θεραπευτήκαν ως εξουδετερωτικά αντισώματα σε βαριές περιπτώσεις.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα