Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Μακριά μαλλιά: Οι τροφές που πρέπει να τρώτε για να τα αποκτήσετε πιο γρήγορα

Τα μακριά, δυνατά και λαμπερά μαλλιά αποτελούν σχεδόν όνειρο της κάθε γυναίκας. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο για να γίνει πραγματικότητα.

Φυσικά, είναι σημαντικό να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές, αλλά είναι επίσης κρίσιμο να δίνετε προσοχή στη διατροφή σας. Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση ώστε να αποκτήσετε τα μακριά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν πιο γρήγορα.

Αβγά

- Διαφήμιση -

Τα μαλλιά σας αποτελούνται από πρωτεΐνη, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας. Η πρωτεΐνη είναι το δομικό στοιχείο των μαλλιών και τα αβγά είναι μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές πρωτεΐνης.

Σπανάκι

Ο σίδηρος είναι ένα από τα απαραίτητα μέταλλα που απαιτούν τα κύτταρα των μαλλιών σας. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη σιδήρου στο σώμα μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Όταν το σώμα σας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά δεν μεταφέρονται επαρκώς στις ρίζες και τα θυλάκια των μαλλιών, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και να κάνει τα μαλλιά σας αδύναμα.

Εσπεριδοειδή

Το σώμα σας απαιτεί βιταμίνη C για την απορρόφηση του σιδήρου, γι’ αυτό και πρέπει να προσθέσετε εσπεριδοειδή στη διατροφή σας. Η βιταμίνη C απαιτείται, επίσης, για την παραγωγή κολλαγόνου που είναι υπεύθυνο για τα τριχοειδή που συνδέονται με τους άξονες των μαλλιών. Έτσι εξασφαλίζεται η τακτική παροχή θρεπτικών συστατικών και η γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θρέφουν τα μαλλιά και υποστηρίζουν την πύκνωση. Δεδομένου ότι το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αυτά τα υγιή λίπη, πρέπει να τα αντλήσετε από τη διατροφή σας. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι πραγματικά υψηλά σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ομοίως, οι λιναρόσποροι μπορούν να χρησιμεύσουν ως υγιεινό σνακ κατά το μεσημεριανό γεύμα, ενώ παράλληλα παρέχουν τα απαραίτητα λιπαρά στα μαλλιά σας.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη A, η οποία απαιτείται για την ανάπτυξη κάθε κυττάρου των μαλλιών, καθώς τα μαλλιά είναι εκείνο το μέρος του σώματος που περιέχουν τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ιστούς στο σώμα. Βοηθά, επίσης, το τριχωτό της κεφαλής να παράγει το φυσικό έλαιο σμήγματος που διατηρεί και τις ρίζες υγιείς για να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αβοκάντο

Η βιταμίνη Ε βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τα ωοθυλάκια να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά για να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Διατηρεί, επίσης, την ισορροπία λιπαρών και PH, η οποία αν διαταραχθεί μπορεί να φράξει τους θύλακες των τριχών και να σταματήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το αβοκάντο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και είναι, επίσης, πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά.

- Διαφήμιση -

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα