Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Ο «μισητός» δισεκατομμυριούχος που είναι έτοιμος να βρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο «μισητός» ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ, δισεκατομμυριούχος, Ντίτμαρ Χοπ, μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χοπ ελπίζει πως «σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού». Εταιρεία που ανήκει κατά 80% σε αυτόν, η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος του Ιδρύματος Bill and Melinda-Gates, το οποίο, μαζί με το CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

- Διαφήμιση -

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και ως εκ τούτου, του εμβολίου, κυρίως για τις ΗΠΑ. Ακριβώς γι ‘αυτόν τον λόγο, ο Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης.

«Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη», δήλωσε ο Χοπ.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα