Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Bella Hadid: «Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι εδώ;»

Η Μπέλα Χαντίντ άνοιξε πόλεμο με το Instagram, έπειτα από ανάρτησή της, την οποία η καλλονή ισχυρίζεται πως το μέσο αφαίρεσε, με την αιτιολογία πως ήταν προσβλητική για άλλους χρήστες.

Όπως έγραψε η Μπέλα Χαντίντ, «το instagram αφαίρεσε story στο οποίο έλεγα απλώς «ο μπαμπάς και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη» με μια φωτογραφία από το αμερικανικό του διαβατήριο». Το μοντέλο ισχυρίζεται πως η ανάρτηση κατέβηκε απλά και μόνο εξαιτίας της παλαιστινιακής καταγωγής του πατέρα της και της ίδιας.

- Διαφήμιση -

Σε νέα ανάρτηση, η Μπέλα Χαντίντ, παρέθετε την προειδοποίηση που έλαβε από το Instagram, που σημείωνε πως η εικόνα της θεωρήθηκε προσβλητική, παρενόχληση και μπούλινγκ για ομάδα άλλων χρηστών.

«Πώς ακριβώς το γεγονός πως είμαι περήφανη για την παλαιστινιακή καταγωγή του πατέρα μου είναι “παρενόχληση, μπούλινγκ, σκληρή εικόνα ή σεξουαλικό γυμνό”;» διερωτάται η Μπέλα Χαντίντ.

Μπέλα Χαντίντ: Είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια

«Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό είναι για εμένα το μπούλινγκ» σημειώνει επίσης η Μπέλα Χαντίντ σε μια σειρά από αναρτήσεις, με τις οποίες έδειξε την ενόχλησή της για την κίνηση του Instagram. «Δεν μπορείς να σβήσεις την ιστορία με το να σωπαίνεις τους ανθρώπους. Δεν λειτουργεί έτσι» συμπληρώνει.

Η Μπέλα Χαντίντ ανάρτησε και πάλι την επίμαχη φωτογραφία με το διαβατήριο του πατέρα της, προσθέτοντας: «Είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια. Κάθε ένας πρέπει να ποστάρει τους γονείς του και που έχουν γεννηθεί σήμερα. Να τους θυμίσουμε πως είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας».

- Διαφήμιση -

Η Μπέλα Χαντίντ και η οικογένειά της

Οι αδερφές Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ δεν έχουν κρύψει ποτέ την παλαιστινιακή καταγωγή τους και μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί και για ζητήματα που αφορούν το παλαιστινιακό ζήτημα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2017, η Μπέλα Χαντίντ δήλωνε περήφανη που είναι μουσουλμάνα, απαντώντας έτσι στην πολιτική Τραμπ που επιχειρούσε να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ, σε πολίτες από μια σειρά αραβικών χωρών. «Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν ήρθε πρώτη φορά στην Αμερική, οπότε όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ οικεία για εμένα, την αδερφή μου και τον αδερφό μου» δήλωνε σε συνέντευξή της, πριν από τρία χρόνια.

Ο πατέρας της Μπέλα Χαντίντ γεννήθηκε στη Ναζαρέτ

Ο πατέρας τους, Μοχάμεντ Χαντίντ, ο οποίος γεννήθηκε στην Ναζαρέτ και πέρασε μεγάλο διάστημα της ζωής του ως παιδί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, μίλησε πριν καιρό για την καταγωγή του.

- Διαφήμιση -

«Ένα από τα όνειρά μου ήταν τα παιδιά μου να κουβαλούν το όνομα της Παλαιστίνης όπου κι αν πηγαίνουν, γιατί μοιάζει σαν να το ξεχνάμε όσο προχωράμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως η οικογένειά μας πάντοτε το έχει μαζί της», έλεγε.

Ο 70χρονος σήμερα πατέρας της Μπέλα Χαντίντ έζησε ως παιδί στη Δαμασκό της Συρίας και στην Βηρυτό πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του σε ηλικία 14 ετών. Όπως λέει, επέλεξε αραβικά ονόματα για τα παιδιά του, όπως η Τζίτζι, το πρώτο όνομα της οποίας είναι Γιελένα, ενώ το μεσαίο όνομα της Μπέλα είναι Κάιρ.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα