Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Marvel’s Agents of SHIELD: Όταν η Skye έγινε Daisy

Παρά το στραβό ξεκίνημα του “Agents of SHIELD”, η σειρά έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά ότι όντως έχει βάλει στόχο να ανεβάσει το επίπεδό της.

Η δεύτερη σεζόν ήταν απόδειξη αυτού και η πρεμιέρα της τρίτης μάς υπόσχεται ακόμα περισσότερα. Το show φαίνεται να βρίσκεται στο σημείο που περιμέναμε όλοι από την αρχή, φέρνοντας τους Inhumans στο παιχνίδι για τα καλά και κάνοντας τους σούπερ ήρωες πραγματικότητα και όχι απλά θέμα συζήτησης όπως στο παρελθόν.

- Διαφήμιση -

Η μεγαλύτερη αλλαγή, και επίκεντρο τώρα πια της σειράς, είναι η Skye, που από τώρα θα ονομάζουμε Daisy. Εκτός από όνομα, η πράκτορας της SHIELD, έχει επιτέλους αποδεχτεί και τις δυνάμεις της (όλες οι σκηνές δράσης του επεισοδίου ήταν διασκεδαστικότατες).

chloe-bennet-as-agent-daisy-johnson-in-marvels-age_9uqv-min

Ο χαρακτήρας της πήγε ένα απαραίτητο βήμα πιο πέρα. Δεν είναι πια το χαμένο κοριτσάκι που περιμένει οδηγίες. Έχει βρει τη θέση της στην ομάδα και δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι. Από τα πρώτα λεπτά της πρεμιέρας, αυτή η αλλαγή δίνει διαφορετικό τόνο στη σειρά, θυμίζοντάς μας λίγο περισσότερο κόμικ και Marvel ταινίες. Απ’ ό,τι φαίνεται, η Daisy δεν είναι η μοναδική που στάθηκε στα πόδια της. Αυτομάτως όλοι γύρω της συγχρονίστηκαν.

Marvels Agents of SHIELD cast-min

Εκεί που προηγουμένως ήταν σαν να είχαν πετάξει πολλούς χαρακτήρες μαζί χωρίς να ξέρουν πώς να τους χειριστούν, τώρα όλοι έχουν τη θέση τους. Αρχικά δεν έβαλαν με το ζόρι όλους τους χαρακτήρες μέσα στο επεισόδιο, ασχέτως αν κολλούσαν με την ιστορία. Μάλλον κατάλαβαν ότι δεν χρειάζονται όλοι screen time σε κάθε επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

- Διαφήμιση -

Κόπηκαν σκηνές που δεν χρειαζόντουσαν, κρατώντας μόνο τους άμεσα σχετιζόμενους με την ιστορία, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο και χρόνο να σταθεροποιηθούν οι ρόλοι των χαρακτήρων στη σειρά.

Επιπλέον, φαίνεται να έχει προσδιοριστεί καλύτερα η θέση του καθενός μέσα στην ομάδα. Δεν είναι όλοι παντόυ όπως πριν. Όχι ότι η Bobby δεν είναι λίγο περίεργά κλεισμένη στο εργαστήριο. Λογικά όμως θα την δούμε σύντομα να αλλάζει θέση με τον Fitz που είχε βγει εκτός αυτό το διάστημα. (Αναφερόμενοι στον Fitz να σημειωθεί ότι για ακόμη μια φορά ο νεαρός ηθοποιός είχε από τις καλύτερες ερμηνείες στο επεισόδιο και το SHIELD σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτόν. Είναι ο μοναδικός που βγάζει συναίσθημα και είναι πραγματικά αληθινός σε όλο το show.)

Την είσοδό της στη σειρά κάνει και μια κυβερνητική οργάνωση που κυνηγάει τους Inhumans. Η SHIELD δεν είναι μέρος της κυβέρνησης πια, το οποίο φέρνει τα δικά του προβλήματα στην ομάδα. Τα πρώτα δείγματα καταστροφής και αμφιβολίας για τις πράξεις των σούπερ ηρώων βρίσκονται εκεί, στήνοντας τον δρόμο για το επερχόμενο Civil War.

Η Constance Zimmer ως Rosaling δίνει την απαραίτητη σοβαρότητα και τον απειλητικό χαρακτήρα ως επικεφαλής της ATCU και η λογομαχία της με τον Coulson ήταν από τις πιο απολαυστικές σκηνές στη σειρά γενικότερα. Η ηθοποιός από μόνη της ανεβάζει το επίπεδο, δίνοντας το έναυσμα και στους υπόλοιπους να παίξουν καλύτερα.

Constance-Zimmer

Βέβαια, όλα ωραία και καλά στην πρεμιέρα, αλλά ακόμα υπάρχει κίνδυνος να πάνε στραβά πολλά πράγματα.

- Διαφήμιση -

Η ιστορία του μονόλιθου και της Simmons ίσως είναι μεγαλύτερη από ό,τι μπορεί να χειριστεί το show. Υπάρχει ήδη το στοιχείο των εξωγήινων με τους Inhumans σε μεγάλο βαθμό και η εισαγωγή ενός ακόμα εξωγήινου στοιχείου ίσως αρχίσει να είναι “too much”.

Simmons Marvel

Επίσης, στο τέλος της δεύτερης σεζόν μάς υποσχέθηκαν ως βασικό αντίπαλο τον Ward – που προσωπικά θεωρώ ένα από τα χειρότερα κομμάτια της σειράς. Δεν είναι ούτε σοβαρός αντίπαλος, ούτε ο ηθοποιός από μόνος του μπορεί να βαστήξει το βάρος ενός τέτοιου ρόλου.

Ward_and_May_Marvel

Η απουσία της May ήταν κάτι επίσης βιώσιμο και δεν πείραξε καθόλου. Οπότε, η επαναφορά των δύο τελευταίων, θα μπορούσε να ταράξει αρκετά την ισορροπία που έφερε η πρεμιέρα.

Ό,τι και να γίνει πάντως, το “Agents of SHIELD” πάει καλά και έχει βρει τον δρόμο του, άρα μόνο θετικές σκέψεις μπορούμε να κάνουμε.

Colonel_Rhodes_and_President_Ellis

Fun Fact: Ο William Sadler επέστρεψε στον ρόλο του ως President Ellis, που τον είχαμε δει στο Iron Man 3.

Πηγή: gr.ign.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα