Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Δέκα μήνες φυλάκιση στον Παναγιώτη Ψυχάρη για οφειλές στους εργαζόμενους

Κρίσιμη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του «Βήμα FM» στην πολυετή διαμάχη των εργαζόμενων με τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πεισματικά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης, μέσω της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.», του 99,75% των μετοχών του πολύπαθου ραδιοσταθμού.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας),  το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλλε στον Παναγιώτη Ψυχάρη – γιο του Σταύρου Ψυχάρη – ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για οφειλές προς τους εργαζόμενους.

- Διαφήμιση -

«Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης είναι μέλος του, απερχόμενου πλέον, ΔΣ της εταιρίας που έχει τον ραδιοσταθμό και ένας εκ των οποίων ο κ. Μαρινάκης δείχνει ως μέλος του “κακού” ΔΣ του “Βήμα FM” που, όπως λέει, δεν διοικεί ορθά την εταιρεία! Ξεχνά όμως ο κ. Μαρινάκης να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες ως κάτοχος του 99,75% των μετοχών της ΙΔΙΑΣ εταιρείας…» σημειώνει.

«Την ίδια στιγμή και βάσει της τελεσίδικης απόφασης 421/2021 του Εφετείου Αθήνας ζητήσαμε από την Δικαιοσύνη να ορίσει το ΔΣ της “ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.” παραλλήλως και ΔΣ της εταιρείας που έχει τον ραδιοσταθμό “Βήμα FM”, αφού πρόκειται για ομοειδείς εταιρείες (και οι δύο έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ). Κατά την διαδικασία της προσωρινής διαταγής, που επίσης ζητήσαμε έως την κυρίως εκδίκαση της υπόθεσης, παρουσιάστηκε η μεγαλομέτοχος “ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.” μετά του, μέλους του ΔΣ αυτής, κ. Κανελλόπουλου όπου αφού ξιφούλκησε κατά των εργαζομένων πρότεινε, λίγο πολύ, αν θέλουμε να μπουν οι εργαζόμενοι (του ραδιοσταθμού) μέλη του ΔΣ της εταιρείας του “Βήμα FM”. Πρότεινε δηλαδή ως λύση την “Αυτοδιαχείριση” που έχει καταργηθεί και που με εργοδότες σαν τον κ. Μαρινάκη φαντάζει ως μόνη λύση για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων…Από τον Νεοφιλελευθερισμό στον Σοσιαλισμό(;)» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΕΤΕΡ, σοβαρό ζήτημα προκύπτει πάντως από το πώς έμαθε η «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.»  για την συγκεκριμένη δίκη αφού ο δικαστής δεν ζήτησε να κληθεί αυτή αλλά τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ. «Φαίνεται πως παρά την ζαλάδα από τις συνεχείς ποινές φυλάκισης στα δικαστήρια βρήκαν το κουράγιο να τους ειδοποιήσουν!!» αναφέρει.

«Τελικά η προσωρινή διαταγή, για διορισμό ΔΣ, δεν δόθηκε στους κκ. Υψηλάντη, Κανελλόπουλο και Δήμα (δηλαδή το ΔΣ της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.») και  αναμένεται η κυρίως δικάσιμος τον Φλεβάρη του 2022» συμπληρώνει.

«Ερμηνεύοντας τα παραπάνω γεγονότα η «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» αρνείται να διοικήσει την εταιρεία, που της ανήκει σχεδόν καθ’ ολοκληρία, ούτε όμως προτείνει κάποιους ως  αντικαταστάτες του απερχόμενου ΔΣ του «Βήμα FM» για να ασκήσουν διοίκηση» παρατηρεί η ΕΤΕΡ. «Με το μυαλό βέβαια πάντα στην πτώχευση αφού, η ίδια η “ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.” άνοιξε αυτό τον κύκλο δικαστικών αντιδικιών προσπαθώντας να τοποθετήσει (δύο φορές μάλιστα) ως ΔΣ του “Βήμα FM” έναν συνταξιούχο δισκοπώλη μαζί με τους συγγενείς του(!)… Με λίγα λόγια η μεγαλομέτοχος πράττει όσα ακριβώς περιγράφονται εμπεριστατωμένα στην τελεσίδικη απόφαση 421/2021 και αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της» τονίζει.

«Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, εκεί που “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”!» καταλήγει η ΕΤΕΡ.

- Διαφήμιση -

Υπενθυμίζεται ότι στην «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη ανήκουν MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, MY RADIO, το Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ και άλλα ΜΜΕ.

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα