Το Κατάρ προσφέρει μια μικρή σε αξία, αλλά μεγάλη σε συμβολισμό σανίδα σωτηρίας στη Τουρκία, εν μέσω της κρίσης με τις ΗΠΑ, υποσχόμενο επενδύσεις $15 δισ.

Η συμφωνία προέκυψε έπειτα από γεύμα του Recep Tayyip Erdogan με τον εμίρη του Κατάρ Tamim bin Hamad al-Thani. Σύμφωνα με τους NYT, το ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με όσα χρειάζεται η Τουρκία για να πληρώσει το χρέος της σε δολάρια που τείνει να γίνει μη βιώσιμο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις απώλειες της τουρκικής λίρας.

Η είδηση της επένδυσης ωστόσο, παρουσιάστηκε ως μεγάλη νίκη από τα τουρκικά ΜΜΕ, την ίδια ημέρα που δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε την αίτηση απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον.

Η Τουρκία είχε πρόσφατα πάρει το μέρος του Κατάρ στη φιλονικία που είχε με τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο, ενώ διατηρεί και μικρή στρατιωτική βάση στη χώρα.

Η είδηση για τις επενδύσεις του Κατάρ, είναι μέχρι αυτή τη στιγμή η μοναδική «χειροπιαστή» κίνηση αλληλεγγύης προς την Άγκυρα από άλλη χώρα.

Το DailyAthens σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.