Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι στην κορυφή των κρατήσεων για Αμερικανούς

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes χαρακτηρίζει την Ελλάδα πρωτοπόρο καλοκαιρινό προορισμό σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος: Γιατί είναι στην κορυφή των κρατήσεων ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει ήδη προβάδισμα σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους την στιγμή που η Ε.Ε έδωσε το «πράσινο φως» στους εμβολιασμένους πολίτες τρίτων χωρών να ταξιδέψουν στις χώρες της Ενωσης και ποντάρει πολλά στις αφίξεις τουριστών από την αμερικανική αγορά.

- Διαφήμιση -

Οπως αναφέρει το Forbes, η Ελλάδα έχει ήδη ένα προβάδισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε καθώς «η πανέμορφη μεσογειακή χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες και αυτό έχει πυροδοτήσει μια “εκρηξη”».

Οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα από τους χρήστες του αμερικανικού ιστότοπου Hopper ξεπερνούν αυτές προς οποιονδήποτε άλλο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. Ο όγκος των κρατήσεων για Αθήνα παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου, σε ρεπορτάζ του Forbes. «Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί κλείνουν ελληνικούς προορισμούς, λέει ο οικονομολόγος: Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2019».

Παρότι πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κρατήσεις εισιτηρίων για προορισμούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Ρώμη -εν αναμονή του ανοίγματος των χωρών της Ε.Ε- είναι ξεκάθαρο πως η απόφαση της Ελλάδας να πρωτοστατήσει στην υποδοχή των τουριστών έχει αποδώσει.

Συνολικά οι κρατήσεις στο Hopper προς την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τους τουρίστες να αναζητούν μέρη που μπορούν να τα επισκεφθούν με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Είναι ενδεικτικό ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, καθώς έχουν προστεθεί δρομολόγια προς την Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα η Ελλάδα δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι όταν με το καλό φτάσουν οι τουρίστες στην Αθήνα, μπορούν εύκολα να επισκεφθούν κάποια από τα εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδα, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα.

Ακόμη πιο φτηνά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ προς τη Λισαβόνα: 48% φτηνότερα σε σύγκριση με το προ πανδημίας 2019. Μια καλή προσφορά για πτήση μετ’ επιστροφής για τη Λισαβόνα κοστίζει 516 δολάρια το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hopper. Έναντι περίπου 850 δολαρίων που στοιχίζουν τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Παρίσι και πάνω από 900 δολάρια για το Λονδίνο ή τη Ρώμη. Να κάτι που αξίζει να λάβετε υπόψη σας όταν επιτέλους ανοίξουν οι πύλες των αεροδρομίων προς την Ευρώπη» καταλήγει το δημοσίευμα.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα