Άδωνις Γεωργιάδης: «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 έφερε μεγάλα προβλήματα»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 το Σαββατοκύριακο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σουπερμάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων, ενώ ουσιαστικά προανήγγειλε νέες αλλαγές, λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και για τη λειτουργία του take away, που προκάλεσε νέο χάος, με την απόφαση για απαγόρευση να ανακοινώνεται το πρωί του Σαββάτου, να αίρεται μερικώς λίγες ώρες αργότερα και να αποσύρεται πλήρως έως το απόγευμα.

- Διαφήμιση -

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. «Όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».

Όσον αφορά τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

«Το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί, όπως είπε, μία ισορροπία κι αυτό αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση», είπε.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν οι φήμες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι το σενάριο αυτό όντως υπάρχει. Ωστόσο, ανέφερε, ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Όσον αφορά τα ανθοπωλεία, που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, ανέφερε ότι είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου. Αλλά με τη γνωστή επωδό: ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Έριξαν την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

«Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης επιλέξαμε να ρίξουμε την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας στις 28/2 και ώρα 16:00, ενώ η πρόσβαση στη σελίδα δεν...

Μητσοτάκης: Σε όλα τα σχολεία πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Τις πρωτοβουλίες εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν το μέλλον και άλλες σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις πρωτοβουλίες αυτές, περιλαμβάνονται αλλαγές...

Μενδώνη: Τολμάτε να αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη;

Σίγουρη για το ήθος του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή που τοποθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Εθνικό Θέατρο, ήταν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συζήτηση...

Νέα άρθρα