Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε για διαδηλώσεις, Κουφοντίνα, εκλογές

«Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο OPEN.

«Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη», επεσήμανες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και συμπλήρωσε:

- Διαφήμιση -

«Έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση». Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».

Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χτες να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης. Προσέθεσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις, πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών, όπως είπε.

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».

«Ζήτησα να δώσει εξηγήσεις ο κ. Γεωργιάδης γιατί ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της δείχνουν σαν να βρίσκονται σε άλλο κόσμο, κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν συγχωρείται» τόνισε αναφερόμενος στην υπόθεση της βάπτισης με νονό τον υπουργό Ανάπτυξης.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα