Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Βαρουφάκης: “Στο Eurogroup της Πέμπτης θα πάω εγώ”

Να διασκεδάσει ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις ότι έχει παραγκωνιστεί από τις διαπραγματεύσεις, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ξεκαθαρίζοντας ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα πάει εκείνος και όχι κάποιο άλλο μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.

«Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου», είπε και πρόσθεσε ότι όλα όσα ακούγονται περί απομόνωσής του είναι στο πλαίσιο της «υπονόμευσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης».

- Διαφήμιση -

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι το θέμα ενός ανδρός και πρόσθεσε πως η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά.

«Όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μία συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα. Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε»,εξήγησε, πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτου, τον οποίο χαρακτήρισε «επιστήθιο φίλο» του.

«Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία με ένα δημοσιονομικό πλάνο που δεν βγαίνει… Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση συμβιβάζεσαι, και εμείς έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς», συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Β. Σόιμπλε, είπε ότι είναι άριστες, όπως και με τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ακόμα ότι πλέον χρειάζεται πολιτική βούληση για να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία, τονίζοντας ότι η σύγκλιση των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο είναι πιο εύκολη.

«Ζητάμε μία προθεσμία που να θέσει εκτός συζήτησης την ελληνική κρίση», είπε και επεσήμανε ότι πλέον ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,2 – 1,5% δεν είναι εφικτό.

Αναφερόμενος τέλος στην αποχώρηση της Ε. Παναρίτη από την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Γ. Βαρουφάκης είπε:

- Διαφήμιση -

«Η Ελλάδα έχασε που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή. Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα