Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Δούκας για δέντρα στα Εξάρχεια: «Να σταματήσει αμέσως η κοπή»

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στο κόψιμο δένδρων στην πλατεία λόγω εργασιών για το μετρό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 09:00 οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι προκάλεσαν μικρές φθορές στην περίφραξη του εργοταξίου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Δούκας: «Να σταματήσει αμέσως η κοπή»

- Διαφήμιση -

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα 1/1/24, έκανε μια ανάρτηση σχετικά με αυτό το γεγονός και ζητάει να σταματήσει αμέσως η κοπή των δέντρων.

Η ανάρτησή του

«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα. Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα