Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Δόμνα Μιχαηλίδου: Συμβάσεις ύψους 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για το «γαλάζιο» στρατόπεδο της ΝΔ έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας για απευθείας αναθέσεις που αυτή τη φορά φέρεται να έχουν την υπογραφή… της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει μέσω της Διαύγειας, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει συγκεντρώσει στο υφυπουργείο απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις, ένα σωρό πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική προστασία των ευάλωτων ατόμων.

- Διαφήμιση -

Αντιστασιακοί ζητούν την αποπομπή της Μιχαηλίδου για το «ψυχικά νοσούντες»

Ειδικότερα, στο γραφείο της φέρονται να απασχολούνται τουλάχιστον 20 σύμβουλοι αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες, τα ονόματα των οποίων δεν περιέχονται σε κάποιο ΦΕΚ όπως ορίζει ο νόμος.

Σε παραδείγματα που παραθέτει το δημοσίευμα, έχει δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή διευθυντή υφυπουργού χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Οι περισσότερες συμβάσεις συμβούλων γίνονται πλαγίως και μέσω των εποπτευομένων φορέων. Μετά τις καταγγελίες για τους βουλευτές Πάτση, Χειμάρρα, Ευθυμίου νέος πονοκέφαλος επικρατεί στο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που καλείται να καλύψει πολλά ανοικτά μέτωπα ενόψει εκλογών.

- Διαφήμιση -

Οι περιπτώσεις 

Πιο αναλυτικά, το πρώτο είδος απευθείας αναθέσεων αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ συνολικού ποσού 360.000 ευρώ σε συμβούλους, οι οποίοι καθορίζουν τα πάντα, ακόμα και τα προσωπικά ζητήματα της Δόμνας, ενώ την εκπροσωπούν ακόμα και σε διεθνείς συναντήσεις.
Το δεύτερο είδος συμβάσεων αφορά τις αναθέσεις σε εποπτευόμενα ιδρύματα που δαπανούν τους προϋπολογισμούς τους σε συμβούλους επικοινωνίας.
Αντί δηλαδή να επωφελούνται από τα χρήματα αυτά παιδιά και ηλικιωμένοι επωφελούνται επικοινωνιακοί σύμβουλοι του Υπουργείου.

Δείτε αναλυτικά τις συμβάσεις 400.000 ευρώ των τελευταίων δύο ετών:

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου – τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΔΚΑ) με ανάδοχο τον νομικό εμπειρογνώμονα Κ.Μ. «για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου […], στον εντοπισμό νομικών κενών και στην εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.
● Σύμβαση μίσθωσης έργου 7 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον Α.Α., εμπειρογνώμονα Επιχειρησιακής Ενίσχυσης, και με αντικείμενο «τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, τη διαμόρφωση υποστηρικτικού υλικού πληροφόρησης και δημοσιότητας, προετοιμασία συναντήσεων κ.λπ.» Ποσόν: 54.560 ευρώ.
● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα νομικό Π.Σ. για «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου[…], τον εντοπισμό νομικών κενών και την εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.
● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο την εμπειρογνώμονα νομικό Η.Μ. με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποστήριξη της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της φτώχειας. Ποσόν: 76.384 ευρώ.
● Σύμβαση μίσθωσης έργου 27 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα επιχειρησιακής ενίσχυσης Σ.Υ. και με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ενταξης. Ποσόν: 73.656 ευρώ.
● Σύμβαση διάρκειας 6 μηνών του υφυπουργείου μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ) με ανάδοχο την Ι.Β. που αναλαμβάνει «σχεδιασμό προγραμμάτων συνεκπαίδευσης για μαθητές με οπτική αναπηρία». Ποσόν 8.000 ευρώ.
● Απευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στην εταιρεία «THE KOMPANY» του Κ. Τ. (πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του MEGA και του ANT1) Ποσόν: 35.662.
● Στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε την 1.9.2022 η φωτογράφιση 17 κτιρίων του ΕΚΚΑ. Ποσόν: 15.000 ευρώ.

Πηγή: bankingnews.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα