Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η μυθική περιουσία της που δεσμεύεται

Η προφυλακισμένη πλέον, πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο επίκεντρό ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς. Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί των Βρυξελλών πέρασαν χειροπέδες στην Ελληνίδα πολιτικό, αμέσως διατάχθηκε και το πάγωμα των λογαριασμών της στο Βέλγιο.

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα (12/12/2022) οι ελληνικές αρμόδιες αρχές, καθώς ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καιλή και των συγγενών της στη χώρα μας.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί τώρα στο τελευταίο πόθεν έσχες της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή διέθετε μέχρι και πριν ένα χρόνο πέντε ακίνητα στην Ελλάδα κι ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα οι καταθέσεις της ανέρχονταν στα 463.200 ευρώ, εκ των οποίων οι 393.000 ευρώ ήταν αποταμιευμένα στην βελγική τράπεζα KBC.

Κι αν για το διαμέρισμα στην Βελγική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών καταθέσεων έχουν επιληφθεί οι διωκτικές αρχές των Βρυξελλών, στην Ελλάδα η αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει πως κι από που αποκτήθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα