Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελπίδα ήρθε. Όχι από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από εμάς

Αγώνα δρόμου κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει μία γραπτή πρόταση που θα ικανοποιήσει τους δανειστές και θα ξεγελάσει το 61% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο περιλαμβάνει μέτρα τουλάχιστον 13 δις, που θα κάνουν την πρόταση Γιούνκερ – στην οποία είπαμε ΟΧΙ – να μοιάζει με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

- Διαφήμιση -

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να λάβει μια χρηματοδότηση-μαμούθ ύψους 50 δις από τον ESM για τα επόμενα 3 χρόνια και μια δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Εδώ βέβαια παρατηρείται ένα παράδοξο, αφού ο ESM δε δανείζει εάν το χρέος μίας χώρας δεν είναι ήδη βιώσιμο, οπότε πώς στο διάολο θα πάρουμε αυτό το τιτάνιο δάνειο;

Αλλά άντε πες ότι οι κανόνες είναι για να σπάνε. Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω: Ο Τσίπρας μας κάλεσε να ψηφίσουμε ΟΧΙ στην πρόταση Γιούνκερ μόνο και μόνο για να στείλει στη συνέχεια μία ίδια, αν όχι χειρότερη; Με μοναδικό κέρδος ποιο; Την ελάφρυνση του χρέους; Ελάφρυνση με ποιο τρόπο; Προφανώς όχι κούρεμα – για αυτό δεν ακούει κουβέντα η Γερμανία. Άρα επιμήκυνση. Άρα μνημόνια για πάντα.

Διαβάζω τώρα ότι η πρόταση συντάσσεται σε συνεργασία με τους Θεσμούς και Γάλλους τεχνοκράτες, μην τυχόν και γράψουμε κάτι που δε θα αρέσει στους δανειστές. Μάλιστα, έχει μπει και το Ποτάμι στο παιχνίδι. Χεράκι-χεράκι με το Θεοδωράκη.

Ε, άντε μου στο διάολο!

Επειδή πλέον δε ξέρω τί να πω και τί να πιστέψω, κι επειδή, σε αντίθεση με άλλους, δε μου αρέσουν οι κωλοτούμπες, θα επιμείνω σε αυτό που έγραφα επί 5,5 μήνες, ότι δηλαδή ο Αλέξης θα υπογράψει μνημόνιο καραμπινάτο.

- Διαφήμιση -

Οι προτάσεις της Ελλάδας πέρασαν ήδη από το κυβερνητικό συμβούλιο και το μόνο που απομένει είναι να δώσουν το ΟΚ οι έξω.

Οι φήμες ότι κάποια από τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ως ένδειξη καλής θέλησης προς τους δανειστές, είναι απολύτως εξευτελιστικές για έναν λαό που πριν από 5 μέρες είπε ΟΧΙ στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ακόμα συριζοταλιμπάν που νομίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Φιντέλ Κάστρο κι ετοιμάζεται να κάνει την Ελλάδα Κούβα της Μεσογείου. Ένα ζουρλομανδύα γρήγορα!

Κατά τα άλλα, το μόνο πράγμα που μας χωρίζει πλέον από μία μονομερώς ντροπιαστική συμφωνία είναι αν η Γερμανία δε δεχτεί τίποτα και μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη.

Ετοιμαστείτε για τη διαφήμιση μιας μελλοντικής συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους – φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή – ως τη μεγαλύτερη νίκη στην ελληνική ιστορία μετά την άλωση της Τροίας.

Βέβαια, η άλωση της Τροίας ήταν μύθος. Ε, το ίδιο λέμε.

- Διαφήμιση -

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Όλα θα πάνε καλά. Σε μερικές μέρες από σήμερα αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα θα αποτελούν μακρινό παρελθόν κι επιτέλους θα επιστρέψουμε στη λατρεμένη κανονικότητα των προηγούμενων 5 χρόνων. Όλα θα πάνε καλά μέχρι το επόμενο ρήγμα, το επόμενο ΟΧΙ που θα φέρει την τελική νίκη. Ο δρόμος στρώθηκε. Η Ελπίδα ήρθε. Όχι από το ΣΥΡΙΖΑ. Από εμάς. ΟΧΙ όποια κι αν είναι η ερώτηση. ΟΧΙ για πάντα.)

Πηγή: nostimonimar.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα