Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους μισθούς φτώχειας

Μόνον η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να πανηγυρίσει για τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσίευσε όσον αφορά τις απολαβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που αφορούν το 2021.

Ας ξεκινήσουμε με την υποθετική παραδοχή πως τα στοιχεία αυτά δεν είναι «πειραγμένα» και ωραιοποιημένα, ιδιαίτερα αγαπητό σπορ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και γενικά στις γαλάζιες κυβερνήσεις. Κομβική πάντα η παρουσία των υπουργών Εργασίας σε όλη τη διαδικασία…

- Διαφήμιση -

Από τον πίνακα που δημοσίευσε η ΕΡΓΑΝΗ, προκύπτουν απλά και κυνικά συμπεράσματα ακόμα και με τα ωραιοποιημένα στοιχεία που παρουσιάζει.

Από τον πίνακα αυτόν με τις μικτές (προφανώς) αποδοχές των εργαζομένων προκύπτει πως απλά, περίπου το 63,6% των εργαζομένων ζει στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά. Αν προσθέσεις και εκείνους που βγάζουν (μικτά προφανώς) έως 1200€ το μήνα τότε το ποσοστό ανεβαίνει περίπου στο 75% ή τρεις στους τέσσερις!

Γιατί απλά το ποσοστό αυτό ζει με λιγότερα από 800-1000 ευρώ το μήνα που δεν φτάνουν ούτε για το «θεαθήναι» αν υπολογίσεις ενοίκια, δάνεια, πάγια, φαγητό, κίνηση και κατανάλωση. Συγκεκριμένα, το 63,5% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή περίπου 1.376.0000 άτομα ζουν με απολαβές από 800€ έως και κάτω από τα 300€ το μήνα!

Μάλιστα εξ αυτών, οι 460.000 ζουν με κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Απλά δεν ζουν και ακόμα πιο απλά προσπαθούν να ζήσουν

Σκεφτείτε λοιπόν μια οικογένεια με παιδί ή παιδιά ή απλά ένα νέο ζευγάρι ή κάποιον μόνο του να ζήσει με αυτά τα δεδομένα…

- Διαφήμιση -

Όταν μάλιστα το ρεύμα έχει υπερδιπλασιαστεί, το ίδιο και η θέρμανση.

Όταν ο πληθωρισμός έφτασε το 6,2% που όμως –επειδή πρόκειται για ένα ποσοστό μέσο-όρο με διάφορα προϊόντα – σημαίνει για μια σειρά σημαντικών αγαθών με αυξήσεις 10-20 και 30%!

Αλλά και πιο πέρα να κοιτάξεις τον κατάλογο, οι πιο «τυχεροί» θα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με 1200 το μήνα και με ρεύμα στα 500 ή 600 ευρώ ή και παραπάνω…

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να ζούσε με 800 ευρώ («δεν μπορώ να ζήσω με 800 ευρώ τον μήνα και εύχομαι να μη γίνει»), καταδικάζει τα ¾ των πολιτών σε ψίχουλα και αυξήσεις-κουλούρι που τους τα παίρνει (και μάλιστα υπερδιπλάσια) στη συνέχεια αρνούμενος ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.

Λεφτά δεν υπάρχει για το Λαό, μόνον για τους «εκλεκτούς» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και όταν λέμε «εκλεκτούς» ας συμπεριλάβουμε και τα 6,7 των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης από την άνοδο στην εξουσία και στο όνομα της «πανδημίας»…

- Διαφήμιση -

Για την ιστορία οι αμειβόμενοι με μικτά από 2.000€ και πάνω αποτελούν μόλις το 8%!

Ακόμα και τα «ωραιοποιημένα» στοιχεία δείχνουν το εύρος του κυνισμού της γαλάζιας εξουσίας!

Πηγή: Documentonews.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα