Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Κυβέρνηση: Ανοσία της αγέλης και επίσημα η πολιτική Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι η ανοσία της αγέλης αποτελεί πλέον και επίσημα στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθετεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν κυρίως στις επιλογές της κυβέρνησης τον τελευταίο μήνα, οι οποίες «μαρτυρούν στρατηγική υποβάθμισης της πανδημίας και αδιαφορίας για εκρηκτική διασπορά της στην Ελλάδα» και σημειώνουν τα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους και την επιμονή στην άρνηση στήριξης του ΕΣΥ.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι:

* Τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με διατήρηση του πρωτοκόλλου 50%+1 και συγχωνεύσεις τμημάτων αντί αραίωσή τους, εν μέσω έξαρσης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης  Όμικρον. Κι αυτό όταν πριν την εμφάνιση της  Όμικρον 1 στα 4 κρούσματα ήταν σε μαθητές και σε τρεισήμισι μήνες λειτουργίας των σχολείων είχαμε 100.000 κρούσματα σε μαθητές…

* Παντελής έλλειψη πρωτοκόλλου για το τι θα συμβεί για τους γονείς των μαθητών που θα νοσήσουν, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

* Αρνηση αποζημίωσης αναρρωτικής άδειας με rapid ή PCR test για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που νοσούν, αφού απαιτείται γνωμάτευση γιατρού. Την ομολογία έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ που διορίστηκε από τον Κωστή Χατζηδάκη.

* Μείωση των απαιτούμενων ημερών καραντίνας για όσους εργαζόμενους νοσούν από τις 10 στις 5 μέρες. Πρόκειται για ένα αίτημα μεγάλων εταιρειών που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, το οποίο υιοθετήθηκε αυτομάτως και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα το σύνολο των επιστημόνων προειδοποιεί ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε ακραία διασπορά, αφού οι ασθενείς ακόμα νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

* Αρνηση για συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test. Η Ελλάδα είναι η θλιβερή εξαίρεση που οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τεστ, με πολύ χαμηλότερους μάλιστα μισθούς σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ θα έπρεπε να γίνονται με δωρεάν συνταγογράφηση (όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες), ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση. Η κυβέρνηση, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων εν μέσω υγειονομικής τραγωδίας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυβερνητικό φιάσκο με τις τιμές των μοριακών τεστ στην Κύπρο.

- Διαφήμιση -

* Κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι εργασιακοί χώροι, μετά τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης του ιού.

* Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι σε έναν μήνα τελειώνει η πανδημία και η υιοθέτηση επιχειρηματολογίας αρνητών ότι πρόκειται για μια γρίπη πλέον, με ήπια νόσηση, την ώρα που επιστήμονες αλλά και ο ίδιος ο ΠΟΥ προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εξαιρετικά δυσμενούς εξέλιξης και ενώ αυξάνονται κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα