Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Κυνική απάντηση της ΝΔ στους αριστούχους – «Κοπήκατε γιατί άλλοι έγραψαν καλύτερα»

Να κάνει το μαύρο άσπρο μετά τη μεγάλη «σφαγή» στις πανελλαδικές όπου εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής της Νίκης Κεραμέως δεκάδες χιλιάδες μαθητές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί αριστούχοι, έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία.

Το κυβερνών κόμμα χωρίς ντροπή και παίζοντας με τον πόνο των μαθητών και των οικογενειών τους, ισχυρίζεται ότι το νέο σύστημα «εξασφαλίζει μία ποικιλομορφία στις βάσεις, επομένως και περισσότερες εναλλακτικές». Η ΝΔ μέσω του «Παρατηρητηρίου Fake News» απαντώντας στον Διονύση που αν και αρίστευσε δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, ισχυρίζεται ότι ο μαθητής μπορεί να πάει να σπουδάσει στην επαρχία και σημειώνει ότι άλλοι έγραψαν καλύτερα.

- Διαφήμιση -

«Ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπορεί, βάσει της βαθμολογίας του, να εισαχθεί στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών, Ιωαννίνων, Χανίων. Έλαβε βαθμολογία 13,6 στο σχέδιο, βασικό μάθημα για την εισαγωγή του σε Τμήμα Αρχιτεκτονικής (όπως είναι π.χ., τα αγγλικά για την αγγλική φιλολογία ή τα μουσικά μαθήματα για τις μουσικές σπουδές) και δεν κατάφερε να πιάσει τη βάση του 14,03 της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τον συντελεστή της οποίας η ίδια η Σχολή έχει ορίσει» αναφέρει το «Παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ ρίχνοντας την ευθύνη στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Με το παλιό σύστημα, εφόσον υποψήφιος δεν έπιανε την απαιτούμενη ελάχιστη βάση του ειδικού μαθήματος (10) αποκλειόταν από ολόκληρη την επιστήμη, εν προκειμένω της Αρχιτεκτονικής, ενώ το νέο σύστημα εξασφαλίζει μία ποικιλομορφία στις βάσεις, επομένως και περισσότερες εναλλακτικές. Είναι συνεπώς επιτυχών σε Σχολή Αρχιτεκτονικής, ενώ προφανώς υπήρξαν συνυποψήφιοί του που πέτυχαν υψηλότερη βαθμολογία στο βασικό για την Αρχιτεκτονική Σχολή μάθημα του σχεδίου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων που βλέπουν τη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες, οι υποψήφιοι δεν εισάγονται στην πρώτη Σχολή προτίμησής τους λόγω βαθμολογίας, αλλά δεν αποκλείονται από άλλες αντίστοιχες Σχολές και το Πανεπιστήμιο ευρύτερα» λέει προκλητικά η ΝΔ.

Μάλιστα, στη συνέχεια η ΝΔ φτάνει στο σημείο να δικαιολογεί τη μεγάλη «σφαγή» λέγοντας ότι «θέλουμε φοιτητές που γίνονται πτυχιούχοι, όχι “αιώνιους” φοιτητές που εγκλωβίζονται σε ένα δρόμο χωρίς διέξοδο, που χάνουν άσκοπα τα χρόνια τους. Θέλουμε νέους ανθρώπους να επιλέγουν δρόμους με προοπτική».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα