Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Κυριάκο, είσαι πρωθυπουργός ή μετεωρολόγος;

Αν είχατε σπουδάσει στο Harvard, όπως ο πρωθυπουργός – μετεωρολόγος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα το γνωρίζατε. Αν αποτελούσατε μέρος της κυβέρνησης των «αρίστων», κάτι θα είχε πάρει το αυτί σας, κάτι θα είχατε ακούσει στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου. Κι έτσι δεν θα επιρρίπτατε άδικα ευθύνες στη ΝΔ για όσα συνέβησαν.

Θα κατηγορούσατε το χιόνι, που έκανε του κεφαλιού του, αιφνιδιάζοντας τόσο την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό όσο και τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού. Το επιτελικό κράτος θα λειτουργούσε, αν το χιόνι έπεφτε την ώρα που το περίμενε ο «Μωυσής» μας. Τι σημασία έχει που η ΕΜΥ είχε προβλέψει πως θα ξεκινούσε να χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας; Ο Κυριάκος είχε άλλη άποψη. Δεν πίστευε πως το χιόνι θα τον προδώσει, πως θα τον εγκατέλειπε κι αυτό.

- Διαφήμιση -

Μη στεναχωριέσαι, Κυριάκο. Όταν χάσεις τις εκλογές, θα έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να γίνεις ξανά φίλος με το χιόνι. Να το γνωρίσεις καλύτερα, ώστε να μάθεις πότε πέφτει και να μη βρεθείς ξανά προ εκπλήξεως. Και που ξέρεις; Μπορεί να σου αρέσει τόσο πολύ η ενασχόληση μαζί του, που να παρατήσεις την πολιτική για να γίνει μετεωρολόγος. Και να σταματήσεις να ταλαιπωρείς κι εμάς, αλλά και τον εαυτό σου κάνοντας μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει καθόλου.

Μέχρι τότε, όμως, καλό είναι να γνωρίζεις πως αυτό που πέφτει το βράδυ, στα σίγουρα, είναι η ενέργειά μας, μετά από μια εξαντλητική μέρα στη δουλειά. Τι σου λέω, όμως, τώρα και σένα. Σάμπως, έχεις δουλέψει ποτέ σου; Εσύ βλέπεις γιο βιομηχάνου να επιστρέφει στην Ελλάδα από το εξωτερικό και φαντασιώνεσαι πως η κυβέρνησή σου καταπολεμά το brain gain προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας. Ή σου φαίνεται περίεργο το «ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους». Ή, πάλι, θεωρείς φυσιολογική μια κοινωνία με ανισότητες.

Γι’ αυτό σου λέω. Γίνε μετεωρολόγος καλύτερα. Από αυτό το πόστο, όχι μόνο θα καταφέρεις να γλυτώσεις την αυτογελοιοποίηση, αλλά και θα προσφέρεις πολύ περισσότερα στη χώρα και στους πολίτες της.

*Του Παναγιώτη Κολέλη

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα