Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Αρνητές: Αυτά είναι τα 4 σάιτ που διαδίδουν fake news

Οι τέσσερις ιστοσελίδες που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια και τα οποία εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγιναν γνωστές. Πρόκειτα για τα σάιτ rumble.com, brighteon.com, ellinesithagenis.gr, ugetube.com.

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά fake newsδιέγερση σε ανυπακοή κι απόπειρα απάτης. Εκτός από τα τέσσερα σάιτ εντοπίστηκαν και 6 προφίλ που διακινούν παρεμφερείς «πληροφορίες». Μάλιστα σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

- Διαφήμιση -

Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης. Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων. Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν».

Πηγή: Reader.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα