Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Τίτλοι τέλους για το «διαστημικό ιστιοφόρο» LightSail

Τέλος έλαβε η δοκιμαστική αποστολή LightSail της Planetary Society, καθώς μετά από παραμονή 25 ημερών σε χαμηλή γήινη τροχιά το διαστημόπλοιο έπεσε στην ατμόσφαιρα το απόγευμα της Κυριακής.

Το σκάφος αποτέλεσε ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης διαστημικής τεχνολογίας, καθώς τα «ηλιακά πανιά» του – λεπτομέρειες για την τεχνολογία των οποίων έχουν ανεβεί και στο Διαδίκτυο- θεωρείται πως θα μπορέσουν πιθανώς να αποτελέσουν έναν από τους σημαντικότερους τρόπους προώθησης για διαστημικά ταξίδια στο μέλλον.

Το LightSail στις 9 Ιουνιου έστειλε εικόνες της πλήρους ανάπτυξης των ιστίων, που αποτελούσε και τον κύριο σκοπό της αποστολής, ωστόσο λίγο μετά ο ασύρματός του άρχισε να εκπέμπει ένας συνεχές, άνευ νοήματος σήμα, με το διαστημόπλοιο να σταματά να ανταποκρίνεται σε εντολές.

- Διαφήμιση -

Η τελευταία φορά που το μικρό διαστημόπλοιο «απάντησε» ήταν στις 10 Ιουνίου.

Ακολούθησε λίγο μετά η «φλογερή» είσοδός του στην ατμόσφαιρα και το τέλος του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Planetary Society, τα διδάγματα από την αποστολή ήταν πάρα πολλά, και θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο μιας δεύτερης αποστολής, με στόχο την ολοκληρωμένη επίδειξη «ηλιακής ιστιοπλοΐας» στα τέλη του 2016.

Πηγή: naftemporiki

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα