Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Το ταχύτερο Internet στον κόσμο (10Gbps) διαθέσιμο στη Μινεσότα

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα επιτεύγματα ερευνητών που αφορούν την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω δικτύου οπτικών ινών, αλλά με εξαίρεση το Google Fiber (ταχύτητα 1Gbps) τίποτε άλλο δεν έχει δει εμπορική χρήση μέχρι σήμερα. Τώρα, όμως, έρχεται η US Internet να προσφέρει τη γρηγορότερη ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο ακόμη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή ιδιώτες.


Το νέο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας έχει στηθεί στη Minneapolis (Minnesota) και μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητα 10Gbps, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από το Google Fiber, με την οποία θεωρητικά μπορείς να κατεβάσεις 1.25GB δεδομένων ανα δευτερόλεπτο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά “σκοτεινά” σημεία.

- Διαφήμιση -

Κόστος: Η μηνιαία συνδρομή για το δίκτυο 10Gbps κοστίζει $399, τη στιγμή που η αντίστοιχη συνδρομή για το 1Gbps κοστίζει $65
Εγκατάσταση: Το σπίτι/επιχείρηση θα πρέπει να δικτυωθεί με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο και σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί σκάψιμο για την μεταφορά των κατάλληλων οπτικών ινών. Εδώ προσθέστε ότι ο χειμώνας στη Μινεσότα είναι ιδιαίτερα βαρύς, άρα οι εργασίες μπορούν να γίνουν μόνο τους θερμούς μήνες.
Όπως και να ‘χει, είναι ένα μεγάλο άλμα για τις ταχύτητες που προσφέρονται στον καθένα και σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε βελτίωση τόσο στην τιμή, όσο και στον τρόπο εγκατάστασης.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα