Clubhouse: Νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπαίνεις μόνο με πρόσκληση

Ποτέ νωρίτερα δεν υπήρχαν τόσες πολλές πλατφόρμες social media, όπου οι άνθρωποι συνδέονται και μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Είτε πρόκειται για κλασσικές επιλογές όπως το Facebook και το Twitter, είτε για εφαρμογές που βασίζονται στις εικόνες, όπως το Snapchat ή το Instagram είτε για πλατφόρμες κοινοποίησης βίντεο, όπως το Tiktok, σημασία έχει πως υπάρχει κάτι για κάθε γούστο.

- Διαφήμιση -

Μια νέα εφαρμογή έρχεται να εστιάσει σε ένα διαφορετικό μέσο: τον ήχο. Η εφαρμογή Clubhouse, η οποία απαιτεί την πρόσκληση νέων χρηστών, χρησιμοποιεί δωμάτια συνομιλίας ήχου (Chatrooms) και όχι εικόνας για τη σύνδεση χρηστών.

Τι είναι το Clubhouse;

Το Clubhouse είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μοιράζονται κλιπ ήχου αντί για δημοσιεύσεις κειμένου. Η εταιρεία περιγράφεται ως “νέος τύπος κοινωνικού μέσου που βασίζεται στη φωνή” όπου “άνθρωποι από κάθε μέρος μπορούν να μιλούν, να λένε ιστορίες, να αναπτύσσουν ιδέες, να εμβαθύνουν τις φιλίες και να συναντούν ενδιαφέροντα νέα άτομα”.

Αναπτύχθηκε από τους Paul Davison και Rohan Seth, ενώ το CNBC ανέφερε ότι η εταιρεία είχε αξία περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τον Μάιο του 2020.

Όταν οι χρήστες εισέρχονται στην εφαρμογή, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά εικονικά “δωμάτια” στα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν “είσοδο”. Όταν ένας χρήστης μπαίνει σε ένα δωμάτιο, ο ήχος ενεργοποιείται αυτόματα. Ο δημιουργός μιας αίθουσας αποφασίζει ποιος μπορεί να μιλήσει και οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να σηκώσουν τα χέρια τους για να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Σύμφωνα με το CNBC, η εμπειρία είναι “σαν να περπατάς σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, όπου συμβαίνει ένα πάνελ ή Q&A”.

Οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε διαφορετικά δωμάτια ανά πάσα στιγμή ή να δημιουργήσουν τα δικά τους. Στον ιστότοπό του, το Clubhouse λέει ότι οι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να επικοινωνήσουν για ζητήματα, όπως πολιτική, καθημερινή ζωή και ψυχαγωγία.

“Είναι ένα μέρος για να συναντηθείτε με φίλους, να κάνετε νέες γνωριμίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για να διηγηθείτε ιστορίες, να κάνετε ερωτήσεις, να συζητήσετε, να μάθετε και να κάνετε εντυπωσιακές συνομιλίες για χιλιάδες διαφορετικά θέματα”.

Πώς μπορείτε να γίνετε μέλος του Clubhouse;

- Διαφήμιση -

Αυτήν τη στιγμή, το Clubhouse υπερηφανεύεται για την “αποκλειστικότητα” που παρέχει στους χρήστες του, καθώς πρέπει να προσκληθείτε να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα από έναν υπάρχοντα χρήστη. Σύμφωνα με τους New York Times, η εφαρμογή είχε 600.000 χρήστες τον Δεκέμβριο του 2020. (Σε σύγκριση, το Facebook έχει 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες και το Twitter έχει 330 εκατομμύρια.)

Ο ιστότοπος της εταιρείας προσφέρει ελπίδα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, αφού αναφέρει, σύμφωνα με το Today, ότι “χτίζουν το Clubhouse για όλους και εργάζονται για να το καταστήσουν διαθέσιμο στον κόσμο το συντομότερο δυνατό”. Δεν είναι σαφές, πάντως, πότε θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα χωρίς πρόσκληση.

Οι χρήστες iPhone μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να αποκτήσουν ένα όνομα χρήστη χωρίς πρόσκληση. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή ή στα δωμάτια συνομιλίας.

Σχετικά άρθρα

Εικονική Τηλεμεταφορά: Το μέλλον των επικοινωνιών μέσα από τα μάτια του Ζουκερμπεργκ

Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να βρίσκεται ωσεί παρών μέσα σε ένα χώρο και όμως να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους γύρω σας,...

Πότε έρχεται το δορυφορικό Internet του Ελον Μασκ στην Ελλάδα

Μετά την εκτόξευση στο Διάστημα 10 επιπλέον δορυφόρων Starlink που θα διασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες στο Internet, η SpaceX  βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της κάθε άνθρωπος στη Γη να έχει πρόσβαση...

Chang’e-5: Δείτε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία που τράβηξε στη Σελήνη

Άψογη η μέχρι στιγμής εξέλιξη της αποστολής Chang’e-5 της Κίνας, αφού σχεδόν αμέσως μετά την επιτυχημένη προσελήνωση της, η κάμερα ενός εκ των διαστημικών σκαφών έστειλε...

Νέα άρθρα