Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέντε από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης με απίστευτη θέα

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε το δείπνο σας ενώ μπροστά σας απλώνεται μια πανέμορφη θέα; Τα παρακάτω εστιατόρια αποτελούν μερικά από τα καλύτερα της Ευρώπης για να χαλαρώσετε και να φάτε υπέροχα απολαμβάνοντας συγχρόνως τη θέα.

Σύμφωνα με τη Telegraph, μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια με θέα στην Ευρώπη είναι τα εξής:

- Διαφήμιση -

Le Jules Verne, Παρίσι

slide5-fr 0

Το εστιατόριο που βρίσκεται εντός του Πύργου του Άιφελ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια λίστα. Στα 125 μέτρα πάνω από το έδαφος, το Le Jules Verne αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, με την υπογραφή του διάσημου σεφ Alain Ducasse. Το εμπνευσμένο μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και προτείνει πιάτα παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας σε μοντέρνα εκδοχή. Ένα εστιατόριο για όνειρα και αναμνήσεις. Μπροστά σας βρίσκεται όλο το Παρίσι, πανέμορφο με τα διασημότερα αξιοθέατά του στα πόδια σας. Φυσικά, πρέπει να κάνετε κράτηση αρκετό καιρό πριν και η εμπειρία θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω.

Topaz, Κωνσταντινούπολη

topaz-istanbul-large

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Κωνσταντινούπολη και αποτελεί μοναδική εμπειρία για δείπνο στην καρδιά της πόλης. Γαλήνια ατμόσφαιρα με τις αυστηρές γραμμές των χώρων να συνδυάζονται με την εντυπωσιακή θέα των ασημένιων νερών του Βοσπόρου. Μενού με ασυνήθιστες γεύσεις από τη μεσογειακή και οθωμανική κουζίνα και κελάρι με περισσότερα από 200 κρασιά.

- Διαφήμιση -

La Pergola, Ρώμη

La-Pergola-Restaurant-1-e1469604929350

Το La Pergola είναι το μοναδικό εστιατόριο σε ολόκληρη την Ρώμη, που έχει τιμηθεί έως σήμερα με τρία αστέρια Michelin. Με ένα μενού, που θα σας βάλει σε πειρασμό να δοκιμάσεις κάθε πιάτο και ένα κελάρι κρασιών με πάνω από 60.000 μπουκάλια, με την χαρακτηριστική chic ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου Rome Cavalieri, όπου στεγάζεται, και με την Βασιλική του Αγίου Πέτρου σε απόσταση αναπνοής, θα βιώσετε σίγουρα μια μοναδική γαστρονομική και ταξιδιωτική εμπειρία.

Ice Q, Sölden

ice-q-restaurant-outdoor-seating-large

Διαθέτοντας εντυπωσιακά διαπιστευτήρια από την εμφάνισή του στην τελευταία ταινία του James Bond, Spectre, το εστιατόριο Ice Q βρίσκεται στην κορυφή του Gaislachkogl στα 10.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

- Διαφήμιση -

Οι γυάλινοι τοίχοι του έχουν θέα τις πίστες του σκι και τα βουνά των Άλπεων.

Είναι ανοιχτό από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο, σερβίρει γκουρμέ κουζίνα των Άλπεων, όπως σνίτσελ Wiener, κρέας ελαφιού Ουέλινγκτον και γουρουνόπουλο.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκτός των άλλων, το μοναδικό Pino 3000 και ένα Pinot Noir που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια σε μεγάλο υψόμετρο.

Αμβροσία, Σαντορίνη

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160329/engine/assets_LARGE_t_175762_54059478_type13145.jpg

Ολόλευκα τραπεζομάντιλα, κατακόκκινα τριαντάφυλλα, αναμμένα κεριά και απίστευτη θέα από την βεράντα του στην Οία. Στο φημισμένο εστιατόριο θα γευτείτε μοντέρνα ελληνική και μεσογειακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της. Επιλέξτε για πρόταση γάμου το άκρως ρομαντικό σκηνικό στο θολωτό εσωτερικό του με αντίκες και έργα τέχνης.

Πηγή: Newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα