Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτή είναι η 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια που «παλεύει» να σώσει η ΕΜΑΚ

Μπροστά σε ένα ακόμα θαύμα βρέθηκαν οι διασώστες που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ αφού περισσότερες από 130 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, μια 24χρονη βρέθηκε ζωντανή μέσα στα συντρίμμια και κατάφερε να ειδοποιήσει τις τουρκικές αρχές για το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

- Διαφήμιση -

Η 24χρονη Γκιοσντέ Οζτούρκ βρίσκεται στα ερείπια κτηρίου που έχει καταρρεύσει στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων σωστικών συνεργείων η 1η και η 2η ΕΜΑΚ.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Δεν αποκλείεται «σεισμός τέρας» στην Ελλάδα

Η κοπέλα η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο ΑΝΤ1, είναι αθλήτρια, είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την Πολιτική Προστασία για το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται αλλά και πως κοντά σε εκείνη υπάρχουν και άλλοι ζωντανοί.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως εκτός από την 24χρονη αθλήτρια βόλει, εγκλωβισμένες είναι δύο ακόμα κοπέλες αλλά και ένα αγοράκι τεσσάρων ετών.

Επίσης, μεταξύ των τεσσάρων εγκλωβισμένων βρίσκεται και ένα αγόρι.

Το μικρό αγόρι καλούσε ο πατέρας στο κινητό του, με την κλήση να φαίνεται πως έχει απαντηθεί, χωρίς όμως να ακούει τη φωνή του. Στο σημείο γίνεται απόλυτη σιωπή ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να ακούσουν ήχους που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους ώστε να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμό.

- Διαφήμιση -

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ενημέρωσε το Newsbomb.gr ότι στο συγκεκριμένο σημείο που ακούστηκαν οι φωνές επιχειρούν εκτός από την ελληνική, άλλες 4 ομάδες διασωστών. Η εντολή δόθηκε από το κέντρο διαχείρισης της καταστροφής που εδρεύει στην Αντιόχεια.

«Πιστεύω θα έχουμε την σπάνια περίπτωση μετά απο τόσες μέρες να υπάρχουν ζωντανοί», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Το ακριβές σημείο όπου επιχειρούν τώρα οι διασώστες:

Πρόκειται για το πολυτελές συγκρότημα των κατοικιών του εργολάβου ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.

Περισσότεροι από 25.000 οι νεκροί

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα